Kezdőlap Olvasgató Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő ellen

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő ellen

Gyanútlan ismerősével csempésztetett át Mexikóvárosból Budapestre 1,2 kilogramm kokaint 2009-ben egy magyar férfi, aki ellen vádat emeltek – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint az akkor már tíz éve Mexikóban élő férfi 2009-ben felajánlott egy mexikói ismerősének egy Budapestre szóló repülőjegyet, amelyet ő el is fogadott. A vádlott betett a férfi bőröndjébe egy díszcsomagolásban lévő, sárkányt ábrázoló dísztárgyat, amelynek belsejében a mexikói férfi tudta nélkül több mint 1,2 kilogramm kokaint rejtett el. A vádlott kérésére a mexikói férfi Magyarországra érve a repülőtéren átadta a dísztárgyat a vádlott magyar társának, ám elfogták őket.
A vádlott ellen 2010-ben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Tavaly szeptemberben fogták el a repülőtéren, amikor hazalátogatott, jelenleg előzetes letartóztatásban van. A 38 éves férfi ellen a Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, ennek büntetési tétele öttől húsz évig terjedő szabadságvesztés.
A vádlott magyar társával szemben már korábban vádat emeltek, a bíróság a férfit jogerősen hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte – tették hozzá.

bsf \ bdó

MTI 2016. augusztus 31., szerda