Kezdőlap Események Babos: a karriercsúcs motivál a szezon hátralévő részében

Babos: a karriercsúcs motivál a szezon hátralévő részében

Babos Tímeának nagy motivációt jelent a szezon hátralévő részére, hogy a karriercsúcsot jelentő 26. helyen áll a női teniszezők világranglistáján.

„Fantasztikus érzés, hogy a mai naptól top 30-as játékos lehetek egyesben, leginkább ez motivál a jövő szempontjából. Ismét szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott, akik éjjel is talpon vannak, hogy drukkoljanak nekem” – nyilatkozott honlapján a 23 éves játékos, aki – életében először – kiemelt volt a vasárnap zárult US Openen, és a harmadik fordulóig jutott New Yorkban.
Arról, hogy idén már ötödször javította meg egyesben a karriercsúcsát, Babos elmondta, az év hátralévő részére már nem ezt a célt tűzte ki maga elé, inkább a játék, a játékstílus lesz a fontos. Kifejtette, hosszú amerikai turnén van túl rengeteg meccsel és stresszel, így örül, hogy itthon lehet a barátaival és a családjával, de hétfőtől már ismét edzésbe áll.
„Most nem meccseken, hanem edzéseken kell jól teljesíteni, a kondi és a technika kapja a főszerepet. Ilyen hosszú turnék után a technika picit elmarad, összeesik, elromlik, főleg a meccseken. A kondinál pedig az a legfontosabb, hogy jól bírjam majd a szezon utolsó részét” – közölte Babos, aki a küszöbön álló ázsiai versenyekről úgy vélekedett, hogy ezt a turnét nem nagyon szeretik a teniszezők, mert nagyon nehéz ott játszani.
„Attól függetlenül, hogy ez az ázsiai turné nekem sem a kedvencem, a maximumot szeretném nyújtani” – tette hozzá.
A magyar játékos idénye két hét múlva a kínai Vuhanban folytatódik, majd Peking és Tiencsin következik októberben.

sma \ scp \ sag

MTI 2016. szeptember 12., hétfő