Kezdőlap Események Budapest félmaraton – Több mint 15 ezer induló, külföldi nevezési rekord

Budapest félmaraton – Több mint 15 ezer induló, külföldi nevezési rekord

Vasárnap rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 31. Wizz Air Budapest Félmaratont, melyen egyéniben több mint tízezren, összességében pedig több mint 15 ezren vesznek részt.

A BSI csütörtöki tájékoztatása szerint külföldről 77 országból összesen 2177 nevezés érkezett, ami rekord az esemény történetében. A startpisztolyt 9 órakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter süti el a Városligetben, egyúttal ő maga is teljesíti a 21,097 kilométeres távot.
Érdekesség, hogy az indulók közül 332-en – 171 férfi és 161 nő – életük első félmaratonija előtt állnak, közülük a legidősebb a 66 éves Ignácz Magdolna. A verseny korelnöke a 83 éves Kenyér Imre lesz, de rajta kívül még három 80 évnél idősebb indul, a legidősebb hölgy a 73 éves Czenner Zsuzsa.
A viadal immár hagyományosan félmaratoni országos bajnokság is lesz. Az ob-ra 72-en neveztek, a férfi mezőny 41, míg a női 31 fős. A bajnokságon két riói olimpikon, Erdélyi Zsófia és – az egyben címvédő – Józsa Gábor, továbbá a tavalyi női aranyérmes, Kácser Zita is részt vesz.
A BSI tájékoztatásából az is kiderül, hogy a futók kiszolgálására  – a várható nagy melegre való tekintettel is – többek között 12 ezer szivaccsal, 20 ezer liter vízzel és 6000 banánnal készül.

scp \ spi \ sag

MTI 2016. szeptember 8., csütörtök