Kezdőlap Sport Férfi kézilabda BL – Erős ellenfelekkel kezdenek a magyarok – ELŐZETES

Férfi kézilabda BL – Erős ellenfelekkel kezdenek a magyarok – ELŐZETES

Nagyon erős német ellenfelekkel kezd a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a két magyar csapat, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged a hétvégén.

Az előző idényben döntős – a finálét biztosnak tűnő előnyről végül büntetőkkel elveszítő – veszprémiek a világ legerősebb bajnokságát százszázalékos mutatóval vezető Flensburg-Handewitt otthonában lépnek pályára szombaton (17.30 óra), míg a Tisza-partiak a német bajnok Rhein-Neckar Löwent fogadják vasárnap 17 órakor.
A Flensburg már most remek formában van, a múlt szombaton a Löwen otthonában nyert 22-17-re, ugyanakkor a Veszprém – noha az NB I-ben hibátlan – a macedón Vardar Szkopje vendégeként 29-22-re kapott ki a SEHA Ligában.
A magyar bajnok ismét azzal a reménnyel vág neki a sorozatnak, hogy megnyeri azt, és nem elégszik meg a június elején esedékes kölni Final Fourba kerüléssel.
A Szeged is szeretne szintet lépni, és a nyolcaddöntőn, esetleg a negyeddöntőn túljutni. A gárdának általában meggyűlik a baja a németekkel, idén és tavaly is a Kiel búcsúztatta, ugyanakkor 2015. december 5-én a Rhein-Neckar simán kikapott Szegeden 30-24-re.
A Veszprém csoportjában van a Flensburg mellett a spanyol Barcelona, a francia PSG, a dán Bjerringbro-Silkeborg, a lengyel Wisla Plock, a svájci Schaffhausen és a német THW Kiel, míg a szegediek a Rhein-Neckar után találkoznak még a címvédő lengyel Kielcével, a Vardar Szkopjéval, a horvát PPD Zagrebbel, a fehérorosz Meskov Breszttel, a szlovén Celjével, valamint a svéd Kristianstaddal.
Ebből a két csoportból az első helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják.

MTI 2016. szeptember 22