Kezdőlap Események Kellemes hangulatban teltek hétvégén megrendezett a XII. Ballószögi Szüreti Napok

Kellemes hangulatban teltek hétvégén megrendezett a XII. Ballószögi Szüreti Napok

Kellemes, családias hangulatban nyitotta meg kapuit a XII. alkalommal megrendezett Ballószögi Szüreti napok.
Az ünnepélyes megnyitó alkalmából Somogyi Lajos, Ballószög Polgármestere köszöntötte a település lakóit, akik szép számban összegyűltek a már-már hagyománnyá nőtt eseményen.
A rendezvény alkalmából Ballószög határon túli testvérvárosai is képviseltették magukat, úgy, mint Mikóújfalu és Gombos település.
Somogyi Lajos Polgármester Úr köszönetet mondott a támogatóknak, az önkéntes segítőknek, a lovasoknak, fogatosoknak és mindenkinek, aki segítette kétkezi munkájával a már hónapok óta szervezett rendezvényt.
Az ünnepélyes megnyitót követően az óvodások és iskolások előadása, majd az Őszirózsa Nyugdíjas Klub Énekkara szórakoztatta a közönséget, amellyel párhuzamosan a Gombosi és Helyi Értéktár kiállítás volt megtekinthető a Faluházban.
Az este folyamán számos előadó lépett színpadra, mint például a Momentán Musical csoport, illetve a Hevesi Happy Band, később pedig Utcabál volt DJ. Sanyával.
A Hetényi borudvarban pedig a Kereki Nótások húzták a talp alá valót, amely minden vendéget jó kedvre derített.

A szombati nap folyamán is színes programok várták a résztvevőket. A reggeli zenés ébresztőt követően ügyességi vetélkedők, népi fajátékok, ugrálóvár, továbbá csemegeszőlő kóstoltatás, szőlőpréselés, mustkóstoló és malacfogó verseny színesítette a program palettáját.
A szüreti felvonulás is erre a napra volt szervezve, ahol a fogathajtás is helyet kapott.
A délután folyamán hagyományőrző táncosok és énekkarok képviseltették magukat, majd más vendég előadók fokozták a hangulatot.
A záró rendezvény keretében, vasárnap 9 órakor ünnepi szentmisét tartottak, amellyel hivatalosan is véget ért a három napig tartó mulatság.