Kezdőlap Események Egy példátlan könyv – Papírra vetve Lajosmizse történelme

Egy példátlan könyv – Papírra vetve Lajosmizse történelme


„…a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat.”
– J.W. Goethe

Szeptember 14-én jelent meg a LAJOSMIZSE – JÁSZOK KISKUNSÁG PEREMÉNcímű általános iskolai olvasókönyv, melynek a bemutatójára a lajosmizsei művelődési házban a helyiek és a környékbeliek nagy érdeklődése mellett került sor.

 

Közel 200-an vettek részt a tartalmas és színvonalas könyvbemutatón. Ez a példátlanul nagy érdeklődés nem volt alaptalan, mert Dr. Kürti László kultúr-antropológusegyetemi tanár, lajosmizsei lakos, mint szerző és Kollár Csaba mint szerkesztő és kiadó kimagaslót alkotott.

„Úgy a könyv mint a könyvbemutató is nagyon jól sikerült. Örülök, hogy maradandó létrehozásában segédkezhettem. Ezzel is hozzájárultam a lajosmizsei identitástudat kialakításához, s egyúttal példát és mércét is tudunk mutatni a szerzővel más közösségek, települések számára. Nagyon remélem, hogy hamarosan követőink lesznek, bele értve Kecskemétet, Kerekegyházát vagy épp Békésszentandrást” – nyilatkozott Kollár Csaba.

A könyv legfontosabb célja az általános iskolás gyerekek helytörténeti ismereteinek rendszerezett bővítése, amely a hon- és népismeret tantárgy alapját képezheti, de a magyar irodalom, az ének, a történelem, a földrajz, a biológia, vagy épp a kémiaórákon is olyan kiegészítő tananyag válogatható belőle, amelyek mind-mind lajosmizsei vonatkozásúak.A mintegy 180 oldalas keménykötésű igen nívós könyv 17 fejezetben mutatja be Lajosmizse földrajzi környezetét és teljes történelmét napjainkig.

A könyvből Kollár Csaba kiadó nagylelkű adományaként több mint 240 példány került arra érdemes intézmények és személyek tulajdonába, amelynek gerincét a lajosmizsei általános iskola könyvtárának ajándékozott 150 példány jelentette. A könyv a lajosmizsei Mizsetáp Kft-nél szerezhető be.

Elérhetőségük: 6050 Lajosmizse, Mizse tanya 91/A.

Telefonszám: +36 76/556-100,.
[email protected].
Akinek nem áll módjában megvásárolni, az pedig keresse a könyvtárakban.