Kezdőlap Zenei élet Ariana Grande: Dangerous Woman

Ariana Grande: Dangerous Woman

A 23 születésnapját éppen június végén ünneplő fiatal énekesnő már tíz éve énekel színpadon, így aztán kevéssé meglepő – hogy milyen érett, és énektechnikailag is abszolút kiforrott – amúgy pedig abszolút naprakész albummal jelentkezett.

Az új lemeze címoldalán és a füzet belső oldalain erotikus nyuszi-fülekkel és maszkkal pózoló floridai születésű Ariana Grande már iskolai évei alatt felhívta magára a figyelmet tehetségével, de mikor 13 évesen Los Angelesbe ment, menedzsere visszaemlékezései szerint már készen állt egy lemez elkészítésére. Erre azért várnia kellett, hiszen először a Broadway- sikerek jöttek, aztán a nagy áttörés a Nickelodeon televíziós sorozattal 2009-ben, majd a filmek egész sora – és „csak” 2013-ben a debütáló album, aztán 2014-ben a második.

És most, két év után ’Dangerous Woman’ címmel debütál Ariana Grande várva várt harmadik stúdiólemeze. A címválasztás nem véletlen, Grande kisasszony tudatos stílusváltással készül a zenei visszatérésre. Szeretné levetkőzni az évek során kialakult tinisztár-imidzsét, hogy bebizonyítsa: Ő már nem az a fiatal kislány, akit a Nickelodeon-on ismert meg a közönség.

Ezt reprezentálja az albumhoz készült borítókép is, amelyen domina jelmezben és bőr nyuszi- fülekkel látható az énekesnő.

Az új korong nem csak a külsőségekben, hanem zeneileg is nagy változásokat ígér. A lemez címadó dala merőben más, mint az eddigiek: erőteljes és komoly hangvétele miatt tökéletes választás volt az albumon található többi 12 szám felvezetésére. Ariana nem bízza magát a véletlenre, az új anyag sikeressége érdekében a leghíresebb zenei producerek mellett olyan elismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Lil Wayne vagy Nicki Minaj.

Ariana már a címadó balladában nagyot énekel, és ez a populáris – ám színvonalas soul-os, blues-os attitűd végigvonul a lemez egészén. Azért a táncos klubok is megkapják azokat az olyan bemozdulós slágereket, mint a Be Allright, az Into You, vagy a Greedy. Az új stílust a rajongókon kívül a külföldi zenei kritikusok is pozitívan fogadták, így bátran kijelenthetjük:

Ariana Grande egy igen ígéretes színfoltja a popzenének, és garantáltan tartogat még meglepetéseket számunkra.

Komlós József JR