Kezdőlap Zenei élet Bad Company: Live in Concert 1977, 1979

Bad Company: Live in Concert 1977, 1979

A legendás brit rock-zenekar e napokban jelentette meg pályafutásának legelső koncertfelvételekből álló lemezét. A „Live in Concert 1977 & 1979” csupa eddig soha meg nem jelentett anyaggal örvendezteti mg a hallgatókat.

Akármilyen hihetetlenül is hangzik: a rock-történelem egyik legfontosabb zenekara, a Bad Company pályafutása során sohasem adott ki koncertlemezt. Így aztán a Warnernél most szép kivitelű albumként megjelentetett, reprezentatív és informatív kísérőfüzettel ellátott dupla CD a legelső olyan kiadvány, melyen buli közben, élőben hallhatjuk az egykori sikerbandát – melynek lemezeit a Warner alvállalkozásaként a Led Zeppelin saját kiadója gondozta anno.

A két koncertlemez a Bad Company karrierjének csúcsán készült: a Bad Company és a Burnin’ Sky sikeralbumaik népszerűsítő turnéján, a legjobb formájukban mutatja be őket. Az új megjelenés ezeket az 1977-es houstoni és az 1979-es londoni fellépéseken elhangzott dalokat gyűjti össze egy-egy CD-re. Összesen 30 prémium sláger szólal meg a 2 albumon, és az élő felvételeknek köszönhetően a lemezeket hallgatók is átélhetik a koncertélményt, és együtt tombolhatnak a közönséggel.

Teljességében eredeti – egyébként remekül hangzó, és az időben majd negyven évet visszarepítve valóban megfogható koncert élményt kapunk a Bad Company legelső, hivatalosan megjelentett „élő” albumán. S hogy a kiadó a retro-élményt még tovább fokozza: ha akkor nem is, most, 2016-ban dupla vinyl formátumban is megjelenik a kiadvány – mely június 17-én érkezik majd az üzletekbe.

1. Koncertlemez: The Summit, Houston, Texas 1977. május 23.

„Burnin’ Sky”

„Too Bad”

„Ready for Love”

„Heartbeat”

„Morning Sun”

„Man Needs Woman”

„Leaving You”

„Shooting Star”

„Simple Man”;”Movin’ On”

„Like Water”

„Live for the Music”

Drum Solo

„Good Lovin’ Gone Bad”

„Feel Like Makin’ Love”

2. Koncertlemez: The Empire Pool, Wembley, London 1979. szeptember 3. – kivéve a Hey Joe: Capitol Center, Washington, D.C. 1979. június 26.

„Bad Company”

„Gone, Gone, Gone”

„Shooting Star”

„Rhythm Machine”

„Oh, Atlanta”

„She Brings Me Love”

„Run with the Pack”

„Evil Wind”

Drum Solo

„Honey Child”

„Rock Steady”

„Rock’n’ Roll Fantasy”

„Hey Joe”

„Feel Like Makin’ Love”

„Can’t Get Enough”

Komlós József JR