Kezdőlap Rendőrségi hírek Három embercsempész

Három embercsempész

12 illegális migráns és 3 embercsempész utazott a Baján ellenőrzött autókban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya nyomozást folytatott embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves, egy 22 éves és egy 23 éves szerb állampolgár ellen.

A 20 éves férfi egy Peugeot Boxer típusú gépkocsival a szerb-magyar határszakaszon felvett 12 illegális migránst, majd megkezdte továbbszállításukat az ország mélysége felé. A kisteherautó előtt haladt egy személyautóval két társa. A sikeres szállítást a Bajai Rendőrkapitányság járőrei akadályozták meg. Az egyenruhások a két járművet 2016. május 5-én 0 óra 40 perckor ellenőrizték Baja belterületén, a Szegedi úton. Az intézkedés során a jármű rakterében 12 olyan külföldi személy tartózkodott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A nyomozók őrizetbe vették a szerb állampolgárságú gyanúsítottakat és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Bajai Járásbíróság 2016. május 7-én elrendelt.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezet iratokat vádemelési javaslattal a Bajai Járási Ügyészségnek megküldték.