Kezdőlap Rendőrségi hírek Ingatlanértékesítés

Ingatlanértékesítés

A nyomozást befejezve vádemelést javasol a rendőrség.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves tiszaalpári férfi és egy 53 éves csongrádi nő ellen.

Két tiszaalpári időskorú 2015. március 18-án ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott adásvételi szerződéssel értékesítette a tulajdonukat képező – több mint 15,5 millió forint értékű -három tiszaalpári ingatlant.

A 25 éves gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján arra vette rá az 53 éves nőt, hogy olyan adásvételi szerződést készítsen és ügyvédként ellenjegyezzen, amiben az ingatlanok adásvételére vonatkozó szerződés tartalma arra utal, hogy a 76 éves néni cselekvőképessége teljes tudatában írta azt alá. A rendelkezésre álló adatok alapján az idős asszony 2014. április 14. óta kórházban fekszik, amelyről igazolást is állított ki, így az egészségügyi állapotára vonatkozó körülményt a szerződés megkötésekor a gyanúsítottak is ismerték.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldték meg.