Kezdőlap Állati Tök jó tökfaragó nap a Széchenyivárosi Kispiacon

Tök jó tökfaragó nap a Széchenyivárosi Kispiacon

Tök jó nap volt!

A kimondottan kellemetlen esős időjárás ellenére sokan ellátogattak a Széchenyivárosi Kispiac tökfaragó napjára múlt pénteken.

Az esős délutánon iskolás gyermekek és felnőttek is szép számmal keresték fel a Széchenyivárosi Kispiacot – ahol a töklámpások faragását és díszítését gyakorlott tökfaragóktól leshették el az érdeklődők. A legkisebbek számára örömteli foglalkozások mellett kézművesek is érkeztek, akik kedves ajándéktárgyakat és játékokat hoztak el az eseményre.

Mindez egy sorozat nyitányaként valósult meg, hiszen amint azt Kolek Andrea, az Intézmény-és Piacfentő Szervezet vezetője elmondta: a központi Piaccsarnok és a Szent László kőrúti Használtcikk Piac mellett szeretnék egyre kedveltebbé tenni a Széchenyivárosi Kispiacot is. A Széchenyiváros Kecskemét legnagyobb lakótelepeként egy magyar kisvárosnyi embernek otthona: 30 ezer lakosával joggal tart igényt arra, hogy egy saját ünnepekkel is rendelkező piaca is legyen.

A rendezvényt meglátogatta a Széchenyiváros három önkormányzati képviselője is: Engert Jakabné, Bogasov István is Leviczky Cirill – akik támogatásukról biztosították a helyi kispiac színesebbé tételének kezdeményezését.

Ennek szellemében az e hétvégétől beinduló pénteki kirakodóvásárok mellett – tekintettel az adott naptári időszak ünnepeire – szezonális vásárokkal is szeretnék színesebbé tenni a Széchenyiváros hétköznapjait és hétvégéit. Ennek egyfajta nyitánya volt a tökfaragó délután – de a folytatásban hosszabb sorozatok: például adventi vásár is lesz majd itt.

Komlós József JR