Kezdőlap Zenei élet Új hazai szupercsapat debütál a Világvevő albummal

Új hazai szupercsapat debütál a Világvevő albummal

A USEME az egyik legfrissebb magyar zenekar, 2015-ben alakult öttagú pop-rock banda, mely a hazai zenei élet kiemelkedő és elismert alakjait egyesíti égisze alatt – erre jó példa többek között, hogy ötüknek összesen 7 Fonogram-díja van. A srácok megállás nélkül írták az újabb és újabb számokat, így 4 hónap dalszerzés és stúdiózás után 2016. február 26-án az A38 hajón bemutatták koncertanyagukat és e napokban a boltokba is megérkezett Világvevő című bemutatkozó lemezük.

Az USEME egy valóban nagyon friss formáció, hiszen csak tavaly álltak össze, és máris egy nagyon komoly, zeneileg nagyon összerakott anyaggal jelentkeznek CD-n. Ez a hiper gyors debütálás persze nem meglepő, ha tudjuk hogy a rockszupergroup tagjai közt ott van a Subscribe egyik frontembere: Csongor Bálint, valamint basszusgitárosa Anga-Kis Miklós, aztán gitáron a számos magyar metálzenekarban (Newborn, Blind Myself, Idoru stb.) megfordult Szalkai Tibor gitáros, a tíz évig a Ganxsta Zolee és a Kartel dobosposztját is betöltő, amellett a Special Providence-ben is doboló Markó Ádám és billentyűs hangszeren Varga Zoltán, aki régi zenészmúltja (Inner Smile stb) mellett a Bakery és a SuperSize stúdiók alapítója és kiváló hangmérnöke is.

Az album beharangozó single-je, a Felhővitorlás lett, melyhez egy lendületes és színes klipet is forgattak – mely nagy sikerrel debütált januárban. „Ami a szöveget illeti, az egyik álmom ihlette. A Felhővitorlás egy metafora azokra a ritka pillanatokra, amikor minden tökéletes, könnyed és felszabadult. És amikor ezt van kivel megosztani.” – mondta el Csongor Bálint, a zenekar énekese, hogy mi inspirálta a dalszöveget.

Az albumot meghallgatva igazán magas minőségű rockzenét hallunk, ahol nemcsak a húzós, erőteljes dalok szerepelnelk – de olyan számok, amelyek már elsőre is hatást gyakorolnak a hallgatóra. S hogy teljes legyen a kör: a Felhővitorlás még a táncos helyeken is nagy sláger lehet.

Komlós József JR