Kezdőlap Események Vádat emeltek egy fegyvereket és lőszereket rejtegető nagykátai férfi ellen

Vádat emeltek egy fegyvereket és lőszereket rejtegető nagykátai férfi ellen

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy férfi ellen, akinek a házában több mint egy tucat fegyvert és több ezer lőszert találtak tavaly decemberben – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a korábban biztonsági őrként dolgozó férfinak régóta szenvedélye volt a fegyverek, lőszerek, fegyverfődarabok gyűjtése, ápolása, átalakítgatása. A lőfegyvereket, lőszereket börzéken szerezte meg, találta vagy ajándékba kapta. A nagykátai rendőrök 2015 decemberében házkutatást tartottak nála, s a garázs felett kialakított álmennyezet és a födém között egy rejtett tárolóra bukkantak. Onnan tizenöt lőfegyver és csaknem kétezer lőszer került elő, ezek tartására a vádlottnak nem volt engedélye.
A szóvivő tájékoztatása szerint a férfi a fegyverek egy részét átalakította: a hatástalanítottakat visszaélesítette, néhány fegyvert több másik alkatrészeiből állította össze. A házkutatás során előkerült és lefoglalt lőfegyverek és lőszerek működőképesek, emberi élet kioltására alkalmasak, ugyanakkor a rendőrségi nyilvántartás szerint bűncselekmény elkövetésével nem hozhatók kapcsolatba.
A Nagykátai Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – tette hozzá Gyugyi Csilla.

htm \ bám \ gry

MTI 2016. október 28., péntek