Kezdőlap Zenei élet Válásából merített ihletet Gwen Stefani harmadik szólóalbumához

Válásából merített ihletet Gwen Stefani harmadik szólóalbumához

Gwen Stefani harmadik stúdióalbuma „This Is What the Truth Feels Like” címmel jelent meg. A No Doubt egykori énekesnője és a The Voice zsűritagja az elmúlt évek érzelmi hullámvasútjából inspirálódott – a válásból és a hirtelen jött új szerelemből.

A 46 esztendős amerikai dalszerző-énekesnő egy viharos korszakon túljutva készítette el harmadik stúdióalbumát. Még 2014-ben kezdte el lemezének munkálatait, amely nagyban köszönhető jó barátjának, Pharellnek. Ők ketten abban az időben kezdték a The Voice felvételeit, amely arra ösztönözte Gwent, hogy valami olyat csináljon, amit sosem gondolt volna: egy új szólóalbumot. A lemez eredetileg 2014 végére volt betervezve, amikor két dal meg is jelent ("Baby Don't Lie" és a "Spark The Fire”). Akkor a munkálatok egy időre abbamaradtak, majd a Gwen életében fellépő érzelmi hullámvasút újra munkára ösztönözte.

Kiselejtezte a 2014-es anyagokat, és elkezdett olyan dalokat írni, amelyek merőben különböznek az eddigiektől. 2015 októberében jelent meg a Used to Love You című szívbemarkoló ballada, ezt pedig  a Make Me Like You című, sokkal vidámabb hangvételű szerzemény követte, amelynek videóját egyedülálló módon a 2016-os Grammy díjátadó reklámszünetében mutatták be. 2016 tavaszára pedig a Misery című kislemezzel vezette fel a ma megjelent anyagot. Gwen munkáját J.R. Rotem, Mattman & Robin és Greg Kurstin producerek, illetve Justin Tranter és Julia Michaels szövegírók segítették. Stefani egy igazi „szakítós” anyagnak nevezte a végeredményt, szarkasztikus fekete-humorral fűszerezett, kegyetlenül őszinte, jókedvű és persze nagyon popos.

Az új Gwen Stefani lemezt világszerte meglehetősen jó véleménnyel fogadta a kritika és a közönség egyaránt. Azon túl, hogy ez az alkotás minden tekintetben friss és a kor trendjeit tükrözi, kiváló slágereket és igazi diszkó-sikereket is rejt. Végighallgatva az volt az első benyomásom – hogy íme, egy olyan CD, amely világosan letükrözi, hogy mi a különbség a Gwen Stefani kaliberű nagy világsztárok és halovány utánzóik között. Erőteljes, nagyon átgondolt és hallhatóan átélt poplemez született.

Komlós József JR