Kezdőlap Sport FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa (Stuttgart)

FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa (Stuttgart)

A hétvégén kezdetét vette a FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa, a versenysorozatba a világranglista első 10 helyezettje jut be. Idén a „királyi” kategóriában két magyar négyesfogathajtó indul, hiszen a Top 10-ben Dobrovitz József és fia, ifj. Dobrovitz József is szerepel. Ők ketten a bredai négyesfogathajtó világbajnokságon Lázár Zoltánnal csapatban a 2. helyet szerezték meg.

A világkupa fordulók helyszínei: Stuttgart (Németország), Stockholm (Svédország), Budapest, Genf (Svájc), London Olympia (Nagy-Britannia), Mechelen (Belgium), Lipcse (Németország), Bordeaux (Franciaország). A döntőt a svédországi Göteborgban rendezik meg.

Az első fordulóra Németországban, Stuttgartban került sor. A 2016/2017-es FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa első fordulójának győztese a címvédő Ijsbrand CHARDON (NED) lett, aki vesztettnek tünő állásból győzte le Boyd EXELL-t (AUS). A fordulóban Rainer DUEN (GER), Theo TIMMERMAN (NED), Jérôme VOUTAZ (SUI) és szabadkártyás versenyzőként Georg von Stein (GER) indult.

A szombati 2. versenyszám összevetésébe Boyd Exell, Ijsbrand Chardon és Georg Von Stein került. Az ausztrál hajtó 6,12 másodperces előnnyel várta a VK pontszerzőt a holland Ijsbrand Chardonnal szemben, Georg Von Stein (GER) hátránya 10,45 másodperc volt Boyd Exellel, 4,33 másodperc a holland hajtóval szemben.

Georg Von Stein az összevetésben kockáztatott, de nem járt sikerrel, a 110,45 másodperces időeredményéhez 4 verőhibáért 20 büntető másodpercet kapott, így 130,45 másodperces idővel fejezte be a versenyt Stuttgartban.

Boyd Exell 101,41 másodpercet hajtott, de két verőhibáért 10 büntető másodpercet kapott. Így a címvédő Ijsbrand Chardon nyert 97,61-el.

A FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa-sorozat következő állomása Stockholm (Svédország) lesz november 25-27- én.

Ezen a versenyen már magyar résztvevőket is láthat a közönség, hiszen a mezőny tagja lesz ifj. DOBROVITZ József és DOBROVITZ József , de ott lesz a belga Edouard SIMONET (BEL), a német Rainer DUEN (GER) és az ausztrál Boyd EXELL, valamint szabadkártyás versenyzőként a svéd Fredrik Persson.

Budapesten december 3-4- én rendeznek vilgkupafordulót, a versenyzők ekkor ifj. DOBROVITZ József Jr. (HUN), DOBROVITZ József (HUN), Koos DE RONDE (NED), Edouard SIMONET (BEL), Rainer DUEN (GER) és szabadkártyás versenyzőként Juhász Miklós (HUN) lesznek.

A FEI Fogathajtó Világkupa fordulókon a magyar versenyzők hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221

Budapest, 2016. november 21.