Kezdőlap Sport Még edzőiket is meglepték a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók

Még edzőiket is meglepték a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók

Még a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat irányító szakembereket is meglepték azok az eredmények, amelyekkel tanítványaik elkezdték az elmúlt hétvégén a világkupa-sorozatot Calgaryban.

Erről Bánhidi Ákos edző beszélt szerdán az M4Sport Sportreggeli című műsorában, hozzátéve: a nyáron elvégzett komoly munka után reménykedtek abban, hogy legalább tartani tudják majd a tavalyi, sikeres idényben látott teljesítményt.
„Nagyon örülünk, hogy így sikerült kezdenünk, némelyik eredményünk a világcsúcs közelében járt, s reménykedünk a hasonlóan jó folytatásban, de ebben a sportágban tényleg bármi előfordulhat” – jelentette ki a szakember, aki azt is elmondta, hogy a vk-szezon első két, tengerentúli állomásán, valamint a háromhetes szünet után következő két ázsiai helyszínen biztosan ott lesznek a mezőny legerősebb csapatai.
A magyarok közül Calgaryban Liu Shaolin Sándor az 500 méteres táv világbajnokaként magabiztosan, országos csúcsot futva győzött, öccse, Liu Shaoang szintén országos rekordot elérve bronzérmet nyert 1000 méteren, ezzel pályafutása első vk-medálját szerezte meg. A Liu testvérek, valamint Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta férfi váltó 5000 méteren aranyérmes lett, míg a Bácskai Sára Luca, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra összeállítású női staféta az elődöntőben országos csúcsot döntött, a fináléban pedig harmadikként zárt.
„A felkészülés jobban fájt, mint maga a versenyzés, de mindannyian örülünk, hogy az elvégzett munka most beérett” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor, s hozzátette, a csapat valamennyi tagja nagyon motivált, s az összes versenyen, így majd a 2018-as pjongcsangi olimpián is minden meg fognak tenni a legjobb eredmények eléréséért.
A magyar válogatott péntektől vasárnapig az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben versenyez az idény második vk-viadalán.

MTI 2016. november 9., szerda