Kezdőlap Események Nem is gondolnánk, mekkora lehetőségeket rejt az orosz piac!

Nem is gondolnánk, mekkora lehetőségeket rejt az orosz piac!

A VIII. Magyar-orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember-találkozó elé Bár az orosz piacra való bejutást nem tették egyszerűbbé a bevezetett szankciók, de van megoldás számos területen. Erről első kézből győződhetnek meg azok a vállalkozók és vállalkozások, akik ellátogatnak a VIII. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozóra, 2016. november 23-24- én, a budapesti Danubius Hotel Héliába.

Oroszország valóban olyan tartalékokkal rendelkezik, amelyeket sokan megirigyelnének – véli Ujhelyi Sándor, a Vállalkozók Klubja Egyesület (VKE) elnöke, a rendezvény főszervezője. És ez nem minden: a szankciók hatására olyan deviza-tartalékolási intézkedéseket vezettek be, amelyek tovább erősítik az ország helyzetét. Ez pedig azt jelzi – mint, ahogyan annak a VKE már korábban is hangot adott –, hogy nem a szankciók a megoldás egy politikai kérdésre.

Ahhoz, hogy merjünk ma lépni az orosz piac felé, ismernünk kell a szankciókat, azt, hogy azok mire is vonatkoznak pontosan. Többek között ebben is nagyszerű segítséget nyújt ez a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok szempontjából kiemelkedő jelentőségű rendezvény, melynek fővédnöke a Külgazdasági és Külügyminisztérium, főtámogatója pedig a moszkvai székhelyű International Investment Bank.

Ma egyedül igazán a közvetlen élelmiszerimport tilalma sújtja a vállalkozásokat. Emellett a korábbi évek egyre erősödő tapasztalata, hogy az orosz piacot ma nem a közvetlen, egyszerű import érdekli, hanem a hosszú távú, közös együttműködések és az ebben rejlő hosszú távú lehetőségek. Mindezek figyelembevételével alakították ki a szervezők a fórum fő témaköreit is, amelyek a következők: mezőgazdaság, élelmiszer-feldolgozás, idegenforgalom, turizmus, exportfinanszírozás, beruházások finanszírozása, megújuló energiaforrások, energiahatékonyság. A rendezvényről további információ szerezhető a www.vallalkozokklubja.hu honlapon.

Az idő és a lehetőség tehát most jött el, amíg az orosz piacról kivonult cégek helyét nem foglalják el teljes mértékben mások a világból! A legjobb számunkra az, hogy ezt az orosz partnerek is így gondolják, hiszen legalább kilenc orosz régióból érkezik 30 fős delegáció Budapestre (köztük magas rangú állami vezetők, befektetési társaságok elöljárói és üzletemberek egyaránt). Ez ad létjogosultságot a mostani Magyar-Orosz Gazdasági Fórumnak!

Az idei Fórum kiemelkedő eseménye lesz Győr-Moson- Sopron Megye Közgyűlése és Szamara Megye Kormánya közötti együttműködési szerződés aláírása. A megállapodást magyar részről Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, orosz részről Dmitrij Ovchinnikov szamarai kormányzó-helyettes írják alá.

További információ:

Ujhelyi Sándor

elnök

Vállalkozók Klubja Egyesület

Tel.: 06-20/546- 7323

www.vallalkozokklubja.hu