Kezdőlap Állati Országos szkander-bajnokok Fülöpszálláson

Országos szkander-bajnokok Fülöpszálláson

 

Szerkesztőségünk az október 29-én megrendezett Fülöpszállási Őszbúcsúztató és Lovas felvonuló bálra is kilátogatott, ahol a színes programok keretében megismerkedhetett a helyi szkander-történelemmel.

„November 26-án a Magyar Szkander Szövetség által megrendezésre kerülő bajnokságot a Fülöpszállási Szabadidő Sportegyesület tette lehetővé.
A Szkander bajnokságot szinte már hagyománynak tekintik Fülöpszálláson, hiszen több mint húsz éve minden esztendőben megrendezik, ezáltal az egyesület tiszteletbeli tagja a Magyar Szkander Szövetségnek. Az elmúlt években többször is volt, hogy a bajnokságot Fülöpszállás csapata nyerte, így ők lettek az országos bajnokok. Kelemen László, a többszörös szkander világbajnok nem olyan régen Fülöpszállás színeiben érte el a világbajnoki harmadik helyezettet.
Bulgáriában idén rendezték meg a Szeptemberi-októberi Szkander Világbajnokságot, ahol a fülöpszállási csapat jól szerepelt, de helyezést sajnos nem ért el.
Október közepén írt alá Csabai Attila a Magyar Szkander Szövetség elnöke és Aszen Hadzsitodorov, a Szkander Világbajnokság elnöke egy megállapodást, miszerint 2017-ben Budapesten a MOM Sportközpont fog a világbajnokságnak otthont adni. Csabai Attila szervezi az eseményeket és tartja kézben a magyarországi szkander egyesületeket.

Az Egyesületünk rendelkezik egy edzőteremmel, több erősítőgéppel, amelyeket egy pályázat keretében sikerült beszereznünk. A jó felszereltség miatt a környékbeli városokból, falukból is érkeznek vendégek: Solt, Kecskemét, Soltszentimre és Izsák környékéről is. Fülöpszállásról 15 törzsvendég van, akik hetente eljárnak edzeni, erősíteni az edzőterembe. Az évek során sikerült kivívnunk magunknak a többi szövetség tiszteletét, így Csabai Attila sem hagy ki minket egy-egy eseményből sem.

Aki szeretné ezt a sportágat jobban megismerni, tapasztalatokat szerezni az Kelemen Lászlónál tud érdeklődni.

Az egyesületünk egyik célja, hogy népszerűsítsük ezt a sportágat.

A következő megmérettetés november 26-án lesz, délelőtt 11-kor kezdődik a mérlegelés, illetve 13.00-kor a Fülöpszállási Faluháznál a verseny.” – nyilatkozta az Egyesület egyik lelkes fülöpszállási tagja.