Kezdőlap Zenei élet Animal Cannibals 1111

Animal Cannibals 1111

Az Állat Kannibálok 1995-től aktív és elismert szereplői a hazai könnyűzenei szcénának. Idén a rajongókat egy különleges albummal lepték meg. A „1111” külsejében és zenei tartalmát illetően is rendhagyó – és a Magneoton kiadó november 11-én, pontosan 11 óra 11 perckor tette elérhetővé a rajongók számára.

Az Animal Cannibals lassan 30 éve szórakoztatja a hazai közönséget dalaival. Ricsipí és Qka MC a hangulaton aluli koratéli napokban egy igazán egyedi albummal vidítják fel meg a rajongóikat:  „1111” című lemezük 19 felvételen keresztül, mintegy 70 percen át szórakoztatja a hallgatókat.

A 11-es szám csodája az Animal Cannibals legújabb lemeze, hiszen a fazonság most sem ál távol a két rappertől. El is magyarázták, hogy miért pont „1111” a lemez címe? Íme: csak limitált példányszámban jelenik meg: összesen csak 1111 darabot gyártanak le belőle; 1111 nap alatt készült el a lemez; 1111 mondat szerepel a lemezen; a megjelenés 11.11.-én 11 óra 11 perckor volt; kábé 11 nap 11 óra különbséggel született a két kannibál; és 11 lemezborító tervből választották ki a rajongók azt, amelyikből az album borítója lett (1111 szavazat után zárult le a voksolás).

A mindig vidám kettős a nagy rákészüléssel egy erőteljes anyagot készített. A 19 szám közül az egyik a VIVA tv és más médiumok által a mai napig is szívesen játszott „Ezt a várost” című dal, amely mellett több vadonatúj slágert alkotott Qka MC és Ricsipí. A friss számok mellett számos régi gyöngyszem is felkerült a lemezre, illetve világot lát egy megamix is, amely azokat a számokat gyúrta össze, amelyekben a fiúk működtek közre.

És hogy világosan lássunk, íme Qka MC és Ricsipí közvetlen kezelési utasítása legújabb albumukhoz:

01 Gong

Mint minden valamire való bokszmeccset vagy színházi előadást, ezt a kalandot is egy gong nyitja. Célja, hogy kiürítsük az agyunkat, elengedjük a hétköznapi pörgést és átadjuk magunkat a zenei élménynek. Felkészültetek?

02 Feat Mixtape

Kijelenthetjük, hogy a neves, hazai hip hop körből az AC az a csapat, amely a legtöbbet szerepel más előadók lemezein. Az elmúlt 15 „feat”-jeit tartalmazza ez a 40 perces mix, annyi turpissággal, hogy kizárólag a Qka MC és Ricsipí szövegei hallhatóak rajta.

03 Szedd össze magad!

Flegma, vagány, laza, de mégis sokatmondó. Ha mindenki csak egy kicsit tenne hozzá a nagy közöshöz, akkor tényleg sokkal élhetőbb lenne minden metropolisz. „Zavarja a szemét? Bántja a szemét?” – a kannibálokat zavarja. Ezért is írtak egy egész dalt erről a témáról. És hogy mi az ő tanácsuk? Egy sorban összefoglalva: „Nyugodtan vedd fel, ha más dobta el!”.

04 Vissza!

Ebből egy igazi rádiós kedvenc válhat! 2017-ben videóklip is készül majd belőle. A trendi hangszerelés nagyban Deseő Balázs munkáját dicséri.

05 Nemér

Jövő évben ettől a daltól lesz hangos az újdonságokra nyitott zenei szcéna. A „Nemér” egy odamondós, nyers, de mégis vicces, ötletes és biztosan trap szám, amely klubkedvenc lesz a belevaló helyeken.

06 Hiába próbálom

Az Animal Cannibals sohasem hagyta le a lemezeiről a pesszimista vagy komolyabb hangvételű dalokat. Legfeljebb ezek a dalok nem lettek slágerek. Ez igaz erre a nótára is.

07 AC Party Megamix

Mivel tombol a retro láz, ezért a 1111-re is felkerült egy Animal Cannibals egyveleg. A dalhoz két videóklip is készült, az egyik kizárólag a korábban készült videók remek összevágásából született, a másik pedig egy meglepetés darab, amelyben elismert és népszerű személyiségek szerepelnek a hazai zenei, művészi, sport és közéleti szcénából. Bár a videóra még várni kell, pár másodpercet már élvezhetünk a készülő műből.

08 Csinálj saját kannibál rap-et!

Az Animal Cannibals úgy döntött, hogy felmondja a lemezre az ábécé összes betűjét, hogy abból bárki összeollózhasson egy saját kannibál rap-et! Ez a dal egy bemutató, hogy mire is gondoltak a srácok.

09-10: Ricsipí és Qka MC ábécéje

11 1111 Joshi Bharat és Kiss Zoltán Zénó Csillagszem, a két méltán híres „számtudor” magyarázza el nekünk az 1111 jelentését. Azt hiszem, ezek tudatában már nem lehet belekötni az album címadásába.

12 – 15: pár másodperces szösszenetek az AC párostól. Erős idegzetűeknek.

16 Boldog szülinapot!

Az Állat Kannibálok megunhatták, hogy hetente több alkalommal teljesítsék a rajongóik kívánságát, ezért készítettek egy konzerv-wish- t, hogy ezentúl bárki bárkinek kívánhasson boldogat az AC segítségével.

17 Radio jingle

Ez kimondottan hasznos lehet minden rádiónak, amely műsorára tűzi bármelyik Emberevő slágert.

18 Ezt a várost (radio edit)

Ezt a verzió a VIVA tv és rengeteg más médium 2016. elejétől napjainkig folyamatosan játsza. Igazi lokálpatrióta nóta. De szabadon értelmezhető bármelyik településre, így mindenki a magáénak érezheti. A videóklipjét a StudioX csapata készítette.

19 1 khz

A gong jelezte az elejét, ezért a vége, a lezárás sem maradhatott el. Ezzel kiszállunk a kannibál mobilból, a menet véget ért. De bármikor újra felszállhatunk. Nincs más dolgunk csak el kell indítani újra az elejétől!

Komlós József JR