Kezdőlap Sport Genfben a FEI Fedeles Világkupán – két magyar résztvevő

Genfben a FEI Fedeles Világkupán – két magyar résztvevő

A hétvégén, december 9. és 11. között a svájci Genf ad otthont a FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa 4. fordulójának. A mezőnyben két magyar világbajnok, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József képviseli hazánkat. A két vecsési hajtó várhatóan méltó ellenfele lesz a hatszoros fedeles világkupa döntő győztes ausztrál Boyd Exellnek. A mezőnyben rajtuk kívül a német Georg Von Stein, a svájci Jérôme Voutaz indulnak, illetve szabadkártyás versenyzőként a svájci Werner Ulrich és a francia Benjamin Ailloud.

A múlt hétvégi budapesti világkupa fordulóról ifj. Dobrovitz József hírportálunknak elmondta, hogy a közönség eszméletlen jó volt, a hazai közönség előtt hajtani kivételes érzés volt. A szurkolók támogatása, és ezzel együtt a nyomás is nagyobb volt rajta, de ezen a szinten ezt a nyomást már tudni kell kezelni. – A közönség előtt le a kalappal, a saját teljesítményemmel is meg vagyok elégedve. Egy lovat cseréltem a fogatban a stockholmi versenyhez képest, de ez nem bizonyult jó döntésnek, hiszen szombattól kezdve minden körben egyre rosszabb lett így a fogat, nem hogy javult volna. Úgy gondolom, sajnos ez meg is pecsételte a szereplést. Arra törekedtem, hogy hibátlant menjek, arra számítottam, hátha valaki hibázik, de ez most sajnos nem jött össze. Saját magam és a másik 3 ló teljesítményével elégedett vagyok – hangsúlyozta ifj. Dobrovtiz József, aki a genfi versennyel kapcsolatban hozzátette, hogy van egy kényszerű változtatás a fogatban, mert a jobb hátsó lova beteg lett, kapott egy felső légúti megbetegedést, úgyhogy őt kénytelen volt kezelni és nem hajthatja a következő két versenyen. Helyette egy másikat lovat fogok hajtani, és ismét kipróbálja azt a lovat, amelyet Stockholmban hajtott, csak az állatorvosi vizsgálaton kizárták. – Ez a ló most kicsit finomabb edzésmunkában van, jobban odafigyelünk rá. Ha őt még sikerülne hajtanom ezen a versenyen, akkor nagyon jók is lehetünk, mert ő nagyon sokat jelent a fogatban. A lovak csütörtökön indultak útnak Genfbe, mi pedig pénteken. A legnagyobb riválisunk úgy gondolom Boyd Exell lesz. A dobogós helyre nagy szükség lenne, mert akkor esélyem lenne a döntőben való részvételre. Most mindenképp szeretnék dobogós helyezést, örülnék, ha egy 2. hely összejönne. Édesapám fogat összeállítása ugyanaz marad, amivel Budapesten hajtott. Neki végre olyan fogata van, amivel igazán harcolhat, küzdhet a többi indulóval szemben – tette hozzá.

A lovak Genfben:

Dobrovitz József: Incitato Pandúr, Kiskedves, Platon, Pöttöm és Inka.

Ifj. Dobrovitz József: Conversano Bajnok, Conversano Cselentano, Favory, Ikar, Tulipan XVIII-2- 6

A FEI Fogathajtó Világkupa fordulókon a magyar versenyzők hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221

Budapest, 2016. december 10.