Kezdőlap Zenei élet Koncz Zsuzsa: Vadvilág

Koncz Zsuzsa: Vadvilág

Koncz Zsuzsa két nagy jubileumot is ünnepel idén – az egyiket épp e napokban: 40. lemeze három év kihagyás után jelent meg. Az ünneplés persze koncertturnéval teljes, melynek folyamán szeptember 19-én a Hírös Agórában már a kecskemétiek is ízelítőt kaptak az új lemezből. A lemezbemutató nagykoncert pedig majd 2017. március 11-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

2016 végén ismét új lemezzel lepi meg közönségét Koncz Zsuzsa. A Hungaroton kiadó ezzel az új megjelenéssel tiszteleg 70. életévét betöltő exkluzív művésze előtt, aki immáron fél évszázada a magyar beat, pop és rock zene egyik meghatározó egyénisége. Koncz Zsuzsa legendás pályafutása a magyar könnyűzene egyik legfontosabb fejezete – és ebben a művésznő egy másik jubileumot is ünnepel: a Vadvilág már a 40. albuma!

Koncz Zsuzsa Vadvilág című stúdióalbuma nem véletlenül kapta a címét – hiszen a mindig politikus kiállású művésznő ezúttal is dalokban mondja el véleményét a bennünket körülvevő világról. Az új albummal – melyre Závodi Gábor, Bródy János, Tolcsvay László, Müller Péter Sziámi, Gerendás Péter és Maróthy Zoltán írtak dalokat – zeneileg és szövegileg is logikusan folytatódik a Koncz Zsuzsa életmű. A lemezen szerepel egy politikailag áthallásos Ady- versmegzenésítés is Bródy János jóvoltából: a Történelmi lecke fiúknak – de mellette a frissen írt dalszövegek sem mentesek a Koncz Zsuzsától megszokott politikai állásfoglalástól.

A munkafolyamatokat – mint évek óta megszokhattuk: Závodi Gábor a billentyűs hangszerek mellől irányította, és a felvételeken Maróthy Zoltán – gitárok, II. Lengyelfi Miklós – basszusgitár és Tiba Sándor – dob működtek közre.

Komlós József JR