Kezdőlap Események Mike Róbert és a belső bizonyítás

Mike Róbert és a belső bizonyítás

Külön utakon folytatja pályafutását a világbajnok Vasbányai Henrik és Mike Róbert kenupáros. Noha még a téli felkészülés elején járnak Oláh Tamás tanítványai, Mike Róbert úgy döntött, Korisánszky Dáviddal szeretné kipróbálni a párost.

Nem akar castingot tartani Mike Róbert, aki a 2017-es idényben már nem Vasbányai Henrik párjaként tűnik fel a hazai versenyeken. A 2013-ban világbajnoki címet ünneplő páros a riói olimpia negyedik helyét követően döntött úgy, hogy külön utakon evez tovább. Míg Vasbányai Henrik számára elsősorban az egyes lesz a fő szám, addig Mike Róbert marad az ezer párosnál, s szeretné, ha a fiatal Korisánszky Dáviddal tudnának eredményes egységet formálni. A kettős az idei moszkvai Európa-bajnokságon már rajthoz állt együtt és a hatodik helyet szerezte meg, Mike Róbert pedig bízik benne, hogy sikerül jól felépíteniük az 1000 métert is.

„Egyelőre még csak azt tisztáztuk le Dáviddal és az edzőmmel, Oláh Tamással, hogy vele szeretném kipróbálni a párost. Tavaly a rövidebbik távon jól sikerült a válogató, ami nagy reményre ad okot, de kértem Korist, hogy jó hozzáállással, lelkesen csinálja végig a téli alapozást, mert a sikeres együttműködésünkhöz ez mindenképpen fontos. Technikailag nincs gondunk, passzolunk egymáshoz, ez már kiderült az idei versenyeken is – magyarázta Mike Róbert, aki az 1000 egyest sem hagyja ki, a páros mellett eddig is kalandnak, kihívásnak tartotta ezt a számot.

„Meg ahogy hallom, kötelező is lesz mindenki számára az egyes versenyzés. Ez nem hagyja elpuhulni az embert, mindenképpen arra ösztönzi, hogy odategye magát – folytatta a versenyző, aki úgy érzi, teljesen új alapokról kell kezdenie pályafutását.

„Tokióig mindenképpen folytatni szeretném a kenuzást, de most elölről és sokkal okosabban kell kezdenem mindent. Ez az esztendő is megmutatta, hogy nem az nyeri az olimpiát, aki három-négy évig elöl van a nemzetközi versenyeken. Hogy a mai fejemmel másképpen csinálnék-e valamit? A felkészülés szempontjából semmit. Talán csak annyit, hogy jóval határozottabban kiállnék az érdekeimért. Azt tudom, hogy csak magamban bízhatok, mert csak az a munka van megcsinálva, amit saját magadnak végzel el” – tette hozzá a versenyző, akiben van extra, belső bizonyítás.

„Szeretném megmutatni, hogy másik társsal is képes vagyok jól szerepelni, nem csak egy emberrel tudok eredményes lenni.”