Kezdőlap Sport Férfi kézilabda-vb – Magát hibáztatja a kiesés miatt a németek kapitánya

Férfi kézilabda-vb – Magát hibáztatja a kiesés miatt a németek kapitánya

Magát hibáztatja Dagur Sigurdsson, az Európa-bajnok német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, mert csapata vasárnap a nyolcaddöntőben búcsúzott a franciaországi világbajnokságtól.

„Minden mérkőzésen előfordulnak hibák. Az utolsó kényes szituációban időt akartam kérni, hogy elmondjam a védőjátékosainknak a taktikát, de arra gondoltam, ezzel a katariaknak is lehetőséget adok, hogy cseréljenek védekezésben, ezért haboztam” – nyilatkozta az izlandi edző az előző világbajnokságon ezüstérmes Katartól elszenvedett 21-20-as vereség után.
„Túl sokat hibáztunk, és én is elkövettem néhányat. Az egész meccsen vezettünk, a második félidő közepén már négy góllal is, szóval a kiesés nagyon nagy csalódás számunkra. A végén volt esélyünk gólt szerezni, de hibáztunk” – tette hozzá Dagur Sigurdsson, aki a torna eredményétől függetlenül távozik posztjáról és Japán válogatottjának irányítását veszi át.
Kollégája, Valero Rivera úgy fogalmazott, „nagyon boldog vagyok, ez egy nagy nap a katari sport számára”.
A hazája, Spanyolország csapatát négy évvel ezelőtt világbajnoki címig vezető szövetségi kapitány hozzátette, ismét sikerült megmutatniuk, hogy a katari válogatott játékosai igazi csapatot alkotnak és tiszteletet érdemelnek. „Kiváló mérkőzést játszottunk, a szünetben hátrányban voltunk, de a második félidőben a legjobb tudásunk szerint kézilabdáztunk, végül ezért sikerült nyernünk. Keményen dolgoztunk, és ez a győzelem sokat jelent számunkra” – nyilatkozta Rivera.
A katariak kedden 20.45-től a szlovénokkal játszanak a negyeddöntőben, Párizsban. A magyar csapat ellenfele Norvégia lesz ugyancsak kedden, 17 órától Albertville-ben.

MTI 2017. január 23., hétfő