Kezdőlap Régió Közös cél a balesetek megelőzése!

Közös cél a balesetek megelőzése!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Minden gépjárművezetőt ellenőriztek a kiskunhalasi rendőrök.

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos döntés. A balesetek megelőzése érdekében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. január 19-én délután fokozott közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre. A Kiskunhalas város területén végrehajtott „villám akció” célja elsősorban az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések és bűncselekmények felfedése, illetve visszaszorítása, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt.

A rendőrök 300 sofőrrel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, azonban pozitív értéket egyik esetben sem mutatott. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt hat esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, kézben tartott mobiltelefon miatt egy gépjárművezetőt súlytottak helyszíni bírsággal.

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik a megye közútjain. Ne feledjék: mindenkit hazavárnak! A balesetek jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel, az egymásra történő odafigyeléssel megelőzhetőek!

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!