Kezdőlap Zenei élet A sötét ötven árnyalata – filmzene

A sötét ötven árnyalata – filmzene

Éppen e hetekben debütál A sötét ötven árnyalata című film a hazai mozikban, mostanra pedig már „Fifty Shades Darker” címmel a film zenéje is elérhető egy tizenkilenc számot tartalmazó CD-n.

A sötét ötven árnyalata ugyanott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt: itt is minden a pénz és a végletekig felfokozott nemi vágyak és képzelgések körül kavarog. Az első rész végén a nő faképnél hagyta a férfit, de a köztük lévő vonzerőt nem lehet visszafogni.

Anastasia eleinte próbál túllépni Christianen, ellenben ő mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a lányt. Feltűnnek korábbi szeretők, valamint olyan titokzatos személyek, akik felkavarják az eseményeket.

A sikeres könyvtrilógia második részének filmes feldolgozása a sikertörténet folytatása – ehhez képest a folytatás zenei betétjeinek előadóit rejtő CD zenei felhozatala is napjaink nemzetközileg ismert, slágerlistás előadóit gyűjtötte össze. Igazi sztárparádé tehát az a lefestő, érzéki hangulatú, általában lassútempós vagy féltempós, néha chill out dalokat rejtő válogatás, amit a napokban a lézerlemezen kézbe vehetünk.

Az albumról már decemberben megjelent Taylor Swift és ZAYN közös száma: az I Don’t Wanna Live Forever. A betétdalok többek között Sia, Halsey, Nick Jonas, John Legend vagy Tove Lo közreműködésével készültek, a filmzenét pedig a négyszer is Oscar-díjra jelölt zeneszerző, Danny Elfman szerezte.

Komlós József JR