Kezdőlap Események Interjú a sokoldalú jazzénekesnővel – Harcsa Veronikával beszélgettünk

Interjú a sokoldalú jazzénekesnővel – Harcsa Veronikával beszélgettünk

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új lemezük bemutatása által már bejárták Magyarországot, de emellett eljutottak Görögország, Észtország és Kazahsztán jazzfesztiváljára is. A sok kilométer mellett zeneileg is nagy utat j0140919_GL36694ártak be, hiszen az új albumuk (Tell Her) nagy népszerűségnek örvend.
Az énekesnő nyilatkozott a magazinunknak, többek között mesélt a 2017-es céljairól, továbbá azt is megtudhattuk, hogy február elején a kecskeméti közönségnek mutatja be Gyémánt Bálinttal közös új dalaikat.

Milyen célokat tűztél ki magad elé a 2017-es évre?

Az előző évben rengeteget voltam úton, így nemigen volt időm más előadók zeneszámait hallgatni, hiszen ha valaki sokat turnézik, akkor a saját zenéjével van körülvéve, azokat adja elő, arról ad interjút. A fejlődéshez pedig elengedhetetlen, hogy az ember tágítsa az ismereteit, és közelebb kerüljön a zenei világok működésének megértéséhez. Így fő célom, hogy több zenét hallgassak az idei évben, mint tavaly.

Milyen új projektek vannak kialakulóban?

0140919_GL36907Jelenleg a Gyémánt Bálinttal alapított közös duó a fő zenekarom, de emellett számos izgalmas projektben van szerencsém közreműködni. Idén jelenik meg Európa-szerte a Kris Defoort belga zeneszerzővel készített lemezünk, illetve dolgozom egy berlini klasszikus szaxofonkvartettel is. A huszadik századi klasszikus dalok nagyon foglalkoztatnak, hiszen harmóniaviláguk nagyon közel áll a jazzhez. Egy Budapesten élő hárfaművésznővel már tervezzük egy ilyen műsor megvalósítását.

 Milyen tanácsokkal látnál el egy karrierje előtt álló énekest?

 Én azt tanácsolom, hogy legyen nagyon türelmes és kitartó, hiszen ez egy olyan szakma, amely lassan bontakozik ki. Még ha hirtelen siker is éri az embert, akkor sem szabad hátradőlni, mert a közönség és a média mindig újdonságra vágyik. Számomra a kulcs a szüntelen keresés, mindig kutatom az érdekességeket, akár egy új vagy egy jól ismert dal előadásának apró részleteiben.

PJ27352 Eddigi pályafutásod alatt mire vagy a legbüszkébb?

 Arra, hogy borzasztóan szeretem a munkámat, illetve arra, hogy nem kell kompromisszumot kötnöm a sikerért vagy a pénzért. Csak azt vállalom, ami tetszik és fordítva: ami szakmailag izgat, annak a megvalósítására találok módot és időt.

 Mit üzensz a kecskeméti rajongóknak és olvasóknak?

 Azt üzenem, hogy jöjjenek el február 4-én a Hírös Agórába, mert Bálinttal már nagyon várjuk, hogy bemutathassuk Nekik az új dalainkat!