Kezdőlap Sport Egy „őrült meccsen” győztek a kecskeméti futsalosok!

Egy „őrült meccsen” győztek a kecskeméti futsalosok!

 

Hétfő este hazai közönség előtt fogadta a Vác Futsal SE csapatát a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club, és 0-2-ről felállva, 3 perc alatt megfordítva a mérkőzést, 3-2-re diadalmaskodtak a rutinos váci együttes felett.

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Vác Futsal SE : 3-2 (0-1)

Elsöprő hazai rohamokkal indult az első félidő, Móra kétszer is eltalálta a kapufát, majd Ferenczi lökete is a felső kapufán csattant, és mikor nem a kapufa segítette ki a vendégeket, akkor Bohony, a váciak hálóőre védett bravúrosan több hazai ziccer alkalmával, így tartva életben a vendégek reményeit. Ám hazai gól csak nem akart megszületni, és ahogy az ilyen esetben lenni szokott, megbosszulta magát a sok kihagyott kecskeméti helyzet, Vén kapott a 14. percben labdát a kaputól 10 méterre, és okosan kilőtte a balalsó sarkot. (0-1) A gól megfogta a hazaiakat, támadásaik pontatlanná váltak, nehezítve a helyzetet, hogy a Vác taktikusan átállt az 5 a 4 elleni játékra, biztos labdatartásra berendezkedve. Így az első félidőben már több gól nem esett, a szurkolók elképedve látták, hogy a hazaiak 4 kapufája és megannyi ziccere sem volt elég, hogy gólt találjanak, mintha a hazai csapat meg lett volna átkozva a góltalansággal.

A második félidőt a Vác kezdte magabiztosabban, azonnal előhúzták a taktikai zsebből az 5 a 4 elleni játékot, ezzel lassítva a hazaiak támadásait. És ennek meg is lett az eredménye, kinyílt hátul a Scoregoal, és Hirt fordult le szépen védőjéről, majd közelről Peltzer mellett kapuba vágta a játékszert. (0-2) Lassan elmenni látszott a hajó a hazaiak részéről, ám jött Pánczél és a 28. percben megtörte a hazai gólcsendet. Szépen került a kapu elé, és lövése egy védőn megpattanva zörgette meg a hálót. (1-2) Ez a gól áttört egy falat a hazaiak játékában, ellenállhatatlan rohamokba kezdtek, aminek 3 perc alatt meg is lett az eredménye. Előbb az újonc Szabó Szabolcs lőtte ki a balalsó sarkot (2-2 nagyszerű debütálás), majd Ferenczi szerzett ügyesen labdát, és gyalogolt be azzal az üres kapuba. (3-2) És ez a 3 perces roham elég volt, hogy a Kecskemét legyűrje a Vác együttesét, a mérkőzés hátralévő felében ugyanis már nem változott a mérkőzés állása.

Góllövők: Pánczél (1), Szabó (1), Ferenczi (1)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Nem vettük félvállról a mérkőzést, nagyon szerettük volna megmutatni a hazai közönségnek, hogy tudunk jól futsalozni. Viszont nem értem, hogy itthon miért vagyunk beoltva a gól ellen. Több ziccert is hibáztunk az első félidőben, már ott eldönthettük volna a 3 pont sorsát. A szünet utánra maradtak az izgalmak, a csapat tartását mutatja, hogy 0-2-ről is vissza tudtunk jönni. A szurkolók biztos nem unatkoztak a mérkőzésen.