Kezdőlap Olvasgató Görbicz Anita lett a hazai közönség kedvenc kézilabda-játékosa

Görbicz Anita lett a hazai közönség kedvenc kézilabda-játékosa

A Szerencsejáték Zrt. idén először, online közönségszavazás keretében választotta meg a 2016/17-es idény legjobb női kézilabda-játékosát. A díjat Görbicz Anita, a Győri Audi ETO játékosa és a magyar női válogatott irányítója vehette át. Csapatának a most hétvégi Final4-on, az év legfontosabb európai kézilabda-eseményén együtt szurkol majd az ország.

 

A kézilabda Európában és Magyarországon is kiemelkedően népszerű sportág, hazánk csapatai rendszeresen szerepelnek a nemzetközi kupák fináléjában. Az EHF női Bajnokok Ligájában, amely Európa első számú női klubkézilabda versenye, szeptembertől májusig 16 együttes küzd meg a budapesti négyes döntőbe jutásért, melyre most május 6-7-én kerül sor a budapesti Papp László Sportarénában.

 

A négyes döntőbe idén is bejutott a Győri Audi ETO csapata, akikért először szombat délután 4 órától szurkolhatunk. Görbicz Anita, a csapat kétszeres BL győztes, EB bronzérmes, VB ezüstérmes, valamint 2005-ben a világ legjobb játékosának választott irányítója a magyar kézilabda egyik legeredményesebb alakja. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Tippmix Legjobb Női Kézilabda-Játékosdíját neki szavazta meg a hazai közönség.

 „Nagy megtiszteltetés, hogy a közönség engem választott meg, természetesen csapatjátékosként és csapatként is szeretnénk a legjobb eredményt elérni a hétvégi Final Four-on”– nyilatkozta Görbicz a pénteken megtartott ünnepélyes díjátadón.

 A játékosnak Dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója gratulált. Hozzátette: „Szívből örülünk, hogy a köztudottan sportkedvelő magyar emberek ilyen élénk érdeklődést mutattak a kézilabda sport és az elmúlt bajnokság iránt.”

  A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási termékeivel idén kettős jubileumot is ünnepel: a Totó a 70., a Tippmix pedig megszületésének 20. évfordulóját jegyzi.

 

 (A fotón Dr. Zsiga Marcell és Görbicz Anita  látható)