Kezdőlap Események Pozitív plakátkampányok, kialakulóban lévő alapszervezeti egység – Kecskemétre is betört a Momentum...

Pozitív plakátkampányok, kialakulóban lévő alapszervezeti egység – Kecskemétre is betört a Momentum Mozgalom

 

Az új politikai generációként is ismert Momentum Mozgalom hirtelen robbant be a köztudatba NOlimpia elnevezésű kampányával, amellyel igencsak nagy port kavart a magyar politikai – és közéletben.

 


A párt az elmúlt időszakban több kampányt is levezényelt

A NOlimpia elnevezésű tiltakozásukat követően 45 napos országjárásba kezdtek, amelynek keretében a képviselők párbeszédet folytattak az emberekkel, ifjúsági szervezetből párttá alakultak, tüntetésükkel kiálltak a CEU-ért, „plakátjavító” kampányokkal fejezték ki nem tetszésüket a kormány felé, pozitív plakátkampányba kezdtek „Indítsuk be Magyarországot” címszóval, jelenleg pedig a vidéki városok és települések élén elhelyezkedő alapszervezetek létrehozásán dolgoznak.

 

Március 10-én, a 45 napos országjárás keretében Kecskeméten is bemutatkoztak a Momentumosok, ahol a lakossággal együtt, kisebb csoportokban kerültek megvitatásra azok a helyi ügyek, amelyre a képviselők megoldást szeretnének találni a lakosokkal együtt.

Nemrégiben a „hírös” városban is megjelentek a „plakátjavító” kampányok, amely a „Állítsuk meg Brüsszelt” hirdetmények átragasztásából, illetve gerilla-matricák kihelyezéséből álltak.


Szerkesztőségünk erről az akcióról kérdezte a hamarosan megalakuló kecskeméti alapszervezet két képviselőjét, Bodrozsán Alexandrát  és Kiss Nórát, akik azt is elmondták, hogy hogyan kerültek kapcsolatba az akkor még szervezetként működő Momentummal.

A kép jobb oldalán Bodrozsán Alexandra, bal oldalon pedig Kiss Nóra látható.

Nóra: A NOlimpia-kampány nyitó rendezvényén kerültem először kapcsolatba a Momentummal. Megfogott a jó ügyért való harc és a felismerés a szemekben, miszerint ez az ország elindult a lejtőn lefelé. Úgy éreztem, hogy nekem is tennem kell azért, hogy jobb legyen az ország helyzete, így csatlakoztam hozzájuk és folyamatosan jelen vagyok az eseményeiken, ráadásul Alexandrával most a kecskeméti alapszervezet létrehozásán munkálkodunk.

Alexandra: Szintén a NOlimpia kapcsán hallottam először a Momentumról, majd a 45 napos országjárás kecskeméti állomásán kerültem velük kapcsolatba. Ezen a rendezvényen különböző tematikus beszélgetések folytak a helyi és megyei közlekedésről, oktatásról, lakhatásról, egészségügyi helyzetről, valamint az egyéb felmerülő akadályokról. Arról is szó esett, hogy hogyan lehetne ezekre a problémákra megoldást találni. Ahogy láttam ezt a sok cselekvésre hajlamos embert, úgy döntöttem, hogy én is szeretnék a Momentum tagja lenni és hozzájárulni a munkámmal a közös cél eléréséhez.

A kecskeméti Momentum képviselői a plakátjavító kampány kapcsán elmondták:

 

„Nem értünk egyet azzal, amelyet a kormány jelszóként sugároz az országnak. Brüsszelt nem megállítani kell, hanem figyelembe venni az Európai Unióhoz való tartozás fontosságát, hiszen nagyon sok támogatást és lehetőséget kapunk az Uniótól. A politikai elit Oroszország felé húzódik, ami nem célravezető az országra nézve. Ezért is javítottuk a plakátokat „Állítsuk meg Moszkvát!” és „Állítsuk meg Orbánt!” jelszavakra.

Nemrégiben volt egy pozitív hangvételű plakátkampányunk is „Indítsuk be Magyarországot” címmel, amely mintegy 20 különböző helyen volt jelen Kecskemét városában. Ezt közösségi adakozásból tudtuk finanszírozni.”  

A Momentum elmondása szerint a mozgalom centralista utat képvisel, tehát se a jobb, se a baloldalhoz nem tartozik effektíven, csupán ki áll mindazon ügy mellett, amely hatékony lehet a magyar társadalom részére.

„Tevékenységünkkel azt szeretnénk elérni, hogy az emberek újra kedvet kapjanak a politizáláshoz. Ennek érdekében különböző kitelepülések alkalmával kívánunk párbeszédet folytatni a járókelőkkel és meggyőzni őket, hogy nem csak a politikában hivatásszerűen foglalkozó emberek azok, akik dönthetnek az ország ügyeiről, hanem minden polgárra egyaránt szükség van. Mert a politika a közügyeinkről, az életünkről szól.

Elmondhatjuk, hogy a Malom Bevásárlóközpont előtti téren való kitelepülésünk alkalmával nagyon sok pozitív benyomás ért minket és nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megmutassuk, hogy a megyében és Kecskeméten egyaránt jelen vagyunk.” – nyilatkozták az alapszervezet létrehozói.

A megyében legközelebb június 2-án, Baján találkozhatnak az érdeklődők a Momentummal.

 

Az Alapszervezetet illetően egyébként, – mint azt megtudhattuk – jelenleg is zajlanak a tárgyalások és a jelentkezések a megalakulással kapcsolatban.

 

A Momentum aktivistái által felragasztott plakátokat, illetve matricákat sok helyen már letépték.

A Momentum kecskeméti Alapszervezete egy-egy gyűlés alkalmával a helyi problémák megvitatására és annak megoldáskeresésére kíván majd sort keríteni, de az olyan családi és jótékonysági események megszervezése is a céljaik között szerepel, amelyek szintén jó célt szolgálhatnak a párbeszéd megteremtése érdekében.

A Momentum hamarosan fesztivált szervez az aktivisták, illetve az érdeklődők részére, amelyre július 20-23. között, Szolnokon kerül majd sor.
Részleteket a www.momentum.hu oldalon olvashatnak.

 

(Sallós Luca)