Kezdőlap Zenei élet Sheryl Crow: Be Myself

Sheryl Crow: Be Myself

 

A többszörös platina lemezes énekes-dalszerző Sheryl Crow április végén új albumot jelentetett meg „Be Myself” címen, amely 33-as vinyl formátumban is elérhető lesz június 2-ától az üzletekben.

A korong az énekesnő kilencedik stúdióalbuma, amelyet újra Jeff Trottal készített, akivel már évek óta dolgoznak együtt. Többek között olyan slágereket köszönhetünk a párosnak, mint az „If It Makes You Happy” és a „My Favourite Mistake”.

Ránézésre ki hinné el, hogy idén már az ötvenötöt is betöltötte a kilencszeres Grammy díjas és többszörös Golden Globe díjas amerikai énekesnő, zenei producer, zenész és színésznő? Talán éppen ezen alkalomból fordult vissza korábbi munkái felé ezen a rhythm and bluesos, countrys, mindvégig kellemesen lebilincselő új Warner albumán.

Az új lemez ugyanis egyértelmű tisztelgés az énekesnő régebbi munkái előtt, melyről így beszélt: „Életemben először volt az a pont, hogy leültem, és újrahallgattam a legelső dalaimat, hogy visszakapjam azt az érzést, amikor még minden alakulóban, indulóban volt. Vittem a gyerekeimet az iskolába és a kocsiban a régi dolgaimat hallgattam egészen hazáig. Ez segített emlékezni rá, hogy hogy milyen érzés volt kezdő művésznek lenni. Kíváncsi voltam, milyen zenét írnék, ha most indulnék, de nem szerettem volna ismételni önmagam. Ez újra értelmezése mindannak, hogy honnan érkeztem, és hová akarok eljutni a mában. Erről szól a „Be Myself.”

Nos, pontosan ilyen friss, érzésekkel teli album lett Sheryl Crow új lemeze: mely – a nyilvánvaló poén kedvéért – a CD-formátumban is a régi 33-as vinyl nagylemezeket megidéző papírtokos borítóval és kihajtató belső ívvel került forgalomba.

Komlós József JR