Kezdőlap Események Hivatalosan is startolt a KAFF!

Hivatalosan is startolt a KAFF!

Június 21-én hivatalosan is elkezdődött a nemzetközileg elismert Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, amelynek ünnepélyes megnyitójára a Hírös Agóra előadótermében került sor.

A megnyitón részt vett Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki beszédében köszöntötte a 13. alkalommal megrendezett fesztivál rendezőit, zsűrijét, közönségét.

A nyitóünnepség a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál tradicionális résztvevőivel, a Kaláka együttes zenés produkciójával kezdődött, akik többek között előadták a jól ismert Magyar Népmesék betétdalát is.

Színpadon a jól ismert Kaláka együttes

A zsűri képviselőinek bemutatását követően Balogh Zoltán tért ki a rajzfilmipar gazdag kínálatára, az értékes gyermekidők fontosságára. Beszédében azt is kiemelte, hogy a KAFF-ra nagy szüksége van egész Európának és a világ kultúrájának.

Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere mondja ünnepi beszédét

A fesztivál keretében egyébként mintegy 26 ország képviselteti magát és több mint 400 filmalkotás lesz megtekinthető az elkövetkezendő napokban.

 

Természetesen – mint minden esztendőben – idén is sor került az Életmű-díj kiosztására, amelyet a fesztivál szervezője, Mikulás Ferenc nyújtott át a nyertesnek, Dr. Buglya Sándornak, aki hosszú idők óta orvosként, magyar filmrendezőként, operatőrként, producerként és egyetemi tanárként tevékenykedik pályáján.

A 2017-es KAFF-ra olyan híresség is ellátogat, mint Michael Dudok de Wit, a Vörös teknős című Oscar-jelölt film rendezője.

Június 24-én megéri kilátogatni városunk főterére, ugyanis a kecskeméti közreműködéssel készült animációs alkotások ekkor mutatkoznak majd be.