Kezdőlap Olvasgató Katy Perry: Witness

Katy Perry: Witness

Június második hetében robbant be a világforgalmazásba Katy Perry legújabb – és a nemzetközi szakkritikák zöme szerint eddigi legütősebb – albuma: a Witness. A platinalemezes énekesnő ötödik lemeze rögtön első helyre is ugrott az amerikai és a kanadai listán – és világszerte is zömében a TOP 10-ben van.

Katy Perry már tavaly: Prism című lemezének világ körüli turnéja után bejelentette, hogy megkezdődtek a munkálatok a legújabb album dalain, azonban úgy nyilatkozott, nem akarja elsietni a megjelenést. A nyár elején debütáló korongon olyan világsztárokkal dolgozott együtt: mint Duke Dumont, Nicki Minaj, illetve az amerikai hip-hop fenegyerekei, a Migos. A végeredmény a hatvanöt percnyi, tizenhét számos, slágerek egész sorát felvonultató album.

Februárban érkezett az album előfutárának számító  Chained To The Rhythm, ami a magyar slágerlistát is több hétig vezette, majd két hónappal később a Swish Swish és a Bon Appétit is ízelítőt adott a sokféle hatást magába olvasztó, elektro-pop lemezből.

Nyugodóan nevezhetjük korunk egyik legnagyobb szupersztárjának Katy Perryt – akit az album megírásában a saját életében és a körülötte lévő világban történő változások inspirálták. Mind a 15 számot ő maga írta, olyan előadók közreműködésével, mint Skip Marley (Chained To The Rhythm), Nicki Minaj (Swish Swish) és a Migos (Bon Appétit). Az utóbbihoz készült videó meghaladta a 100 millió megtekintést, mindössze 18 nap alatt, ezzel új rekordot felállítva.

Katy Perry a lemez megjelenésével szinte egy időben jelentette be európai turnéjának állomásait, amiből Magyarország kimarad – ám a rajongóknak nem kell messzire menniük, hiszen Ausztriában láthatják kedvencüket.