Kezdőlap Események Momentumosok és civilek fogtak össze a régi kecskeméti KTE pálya rendbetételéért

Momentumosok és civilek fogtak össze a régi kecskeméti KTE pálya rendbetételéért

 

A nemrégiben megalakult Momentum kecskeméti alapszervezete június 10-én egy – a város tisztasága érdekében megszervezett – jelentőségteljes akcióra invitálta a cselekedni vágyó polgárokat és mindazokat, akik szeretnének tenni a környezetükért.

A kecskeméti alapszervezet aktivistái tevékenykednek az egykori stadion területén

A manapság már magánterületként számon tartott, egykor azonban a KTE stadiont szolgáló zöldterület közkedvelt helyszíne a futóknak, de a kutyasétáltatók is gyakran fordulnak meg ott.

Mint ahogy a kecskeméti alapszervezet elnökétől, Bodrozsán Alexandrától megtudhattuk,

a cselekvési kör célja az, hogy a terület újra alkalmassá váljon szabadidős tevékenységek végzésére.

 

„Bár magánterületről van szó, mégis belvárosunk jelentős részét alkotja és az emberek gyakran fordulnak meg itt. Ki futni, ki kutyát sétáltatni jár a területre, ám a gaz és a telken egyre inkább helyet kapó szemét hamar elveszi a kikapcsolódni vágyók kedvét a mozgástól.
Rendkívül sikeresnek bizonyult az akciónk, hiszen több civil és segíteni vágyó lakos jelezte vissza ottlétét és jelent meg a reggeli órákban, hogy részvételével, illetve az általa felajánlott munkaeszközökkel segítse a cselekvési körünk munkáját. Több pozitív visszajelzés is érkezett, az emberek örültek a kezdeményezésnek, ezáltal a jövőben is szívesen várjuk az ötleteket és javaslatokat Kecskeméten és régió szerte egyaránt.”
nyilatkozta a Momentum kecskeméti alapszervezetének elnöke.

Az alapszervezet megalakulása óta egyébként ez az első ilyen akció a városban, de a jövőben is szeretnék folytatni a közjó és a környezetvédelem érdekében szervezett önkéntes munkát.

A Momentum kecskeméti alapszervezetének főbb tevékenységeiről egyébként az Alföldi Régió Magazin is készített riportot, amelyről  itt olvashatnak.