Kezdőlap Kiemelt Rendhagyó bűnügyi előadást tartottak az időseknek Kiskunfélegyházán

Rendhagyó bűnügyi előadást tartottak az időseknek Kiskunfélegyházán

Rendhagyó bűnmegelőzési előadás bemutatására került sor Kiskunfélegyházán nyugdíjasoktól nyugdíjasoknak.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a kortárssegítő bűnmegelőzésre, különös tekintettel a szépkorúakra. Az időskorúak jóhiszeműségük, segítőkészségük, hiszékenységük miatt gyakran válnak áldozattá. A védtelenség és az egyedüllét az, ami miatt az elkövetők célpontjába kerülnek.

 

A rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy rendszeresen tart előadásokat, interaktív foglalkozásokat az időskorúaknak, minden lehetséges alkalmat megragadva a személyes találkozás és tájékoztatás lehetőségeire.

A bűnmegelőzési előadó rendezésében 2017. június 8-án 11 órai kezdettel mutatták be a „Nyugdíjas akták” című bűnügyi komédiát a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban.

A rendezvényt Timafalvi László r. ezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, aki köszöntőjében ismertette az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos tapasztalatokat is.

A darab a közösségformáló és összetartó erején túl a szépkorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett csalási módszereket és azok megelőzési lehetőségeit rendhagyó módon mutatta be három jelenet keretében. A Tóth Tamás által írt előadás főszereplői és célközönsége is a szépkorúak voltak.

A bűnügyi témát feldolgozó előadáson felléptek a „Kunplast Szupernagyik” és közreműködött a Kiskunfélegyházi Citerazenekar és énekkar.

A teltházas előadás nagy sikert aratott, a szórakoztató előadásnak köszönhetően a megjelentek nevetve sajátíthatták el az áldozattá válás megelőzéséhez szükséges információkat.

A kapitányságvezető és Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere megköszönte a közreműködők színvonalas, lelkiismeretes munkáját.

Az előadást az elkövetkezendő hetekben Kiskunfélegyháza térségében lévő településeken is bemutatják.