Kezdőlap Események Augusztus elején rendezik meg a Jazzfesztivált Kecskeméten

Augusztus elején rendezik meg a Jazzfesztivált Kecskeméten

Augusztus 3. és 6. között rendezik meg a kecskeméti jazzfesztivált, amelynek négy napja alatt öt színpadon több mint száz zenészt láthat és hallhat a közönség.

Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője az M1-en elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt.

A fesztivált augusztus 3-án, csütörtökön a Bolyki Brothers, a ragtime zongora kanadai királynője, Mimi Blais és a svájci Marco Marchi & the Mojo Workers koncertjei nyitják. A fellépők között olyan világsztár is megtalálható, mint a világ legjobb bendzsósaként számon tartott japán Ken Aoki.
A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett színpadra lép a Kecskemét Jazz Orchestra és a Hot Jazz Band is.
A főszervező kiemelte, hogy a Kecskeméten található mesterséges tó partján tartják a rendezvényt, amelyet „úgy aposztrofálunk, hogy családi fesztivál a vízparton”.

Ittzés Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a sokszínű zenei program mellett számos más kísérőrendezvény is lesz: a gyerekeknek akár egész napos elfoglaltságot biztosító játéksziget mellett a fesztiválon rendezik meg az országos dzsessz műveltségi vetélkedő döntőjét, de lesz futóverseny, veteránautó-bemutató és swingtanítással is várják a közönséget.

Hozzátette, hogy idén sem marad el a fellépők közös koncertje és lesz jam session is.
A fesztivál részletes programja a www.jazzfovaros.hu oldalon olvasható.