Kezdőlap Események Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

 

Alapélelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport – A mai napon Kecskeméten jártak

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszert adományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Bács-Kiskun megyében 658 gyermek részére jutatta el adományát.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjében kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyében, a fővárost és Pest megyét lefedve.

„A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésükkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokban hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártott alapélelmiszerek – így például liszt, tej, alaj, rizs, tészta – kerültek” – mondta Sándor Attila, az Univer Coop Zrt. vezérigazgatója a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Kecskeméti Gyermekotthonában tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Bács-Kiskun megyében 658 főt, több mint 6,5 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.”