Kezdőlap Kiemelt Tőzsér Judit és családja osztott ebédet a Wojtyla Házban

Tőzsér Judit és családja osztott ebédet a Wojtyla Házban

„Gongoskodó” szeretet minden hónapban – a Gong Rádió igazgató-tulajdonosának rendszeres felajánlásait leginkább így emlegetik a Wojtyla Barátság Központ háza táján. (Fotók: Mátyus István)

Tőzsér Judit és családja az év minden szakában segítségére siet a népkonyha elesettjeinek. Július 27-én személyesen fejezte ki tiszteletét, nagyrabecsülését Judit asszony a Wojtyla Ház gondozottai iránt a szociális intézményben, ahová édesanyja, Tőzsér Benjáminné Jutka néni, Major Norbert és felesége – fia és menye, valamint unokája, az 5 éves Maxim is elkísérte – Borisz atya kecskeméti ortodox lelkipásztor, a sorsközösség családtagja társaságában. A tartalmas menüt mintegy százhúsz rászoruló részére osztották ki közösen. Ezúttal sertéspörkölt tésztával, savanyúság, kenyér, cukrászsütemények, továbbá (Gulyás János felajánlásából) kajszibarack jutott a szegények böjtös asztalára.

Elsőként Tőzsér Judit köszöntötte az ebédlőben helyet foglaló gondozottakat: – Elfoglaltságaim miatt nem tudok minden alkalommal személyesen itt lenni közöttetek, de lélekben mindig veletek vagyok. Köszönöm szépen az értem és családomért elmondott imákat. Hatottak, mert mindannyian jól vagyunk. Egyúttal kérnélek benneteket, különösen is imádkozzatok édesanyámért, mert rövidesen szemműtéten esik át.

– Boldogan mondom, hogy a Jóisten 87 éven át megtartott. Higgyetek Istenben, Ő mindent megad nekünk, amit jó szívvel kérünk tőle – szólt kissé elérzékenyülten az egybegyűltekhez Jutka néni.

– A hit, bizalom, hűség és szeretet összetartozó fogalmak. Bízzunk az Úrban, akiben hiszünk és szeressük egymást. Jézus ígérte nekünk, Máté evangéliumának szavai szerint: „Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” – emlékeztetett a Szentírásra Borisz atya.