Kezdőlap Kecskemét Biztonságos iskolakezdést

Biztonságos iskolakezdést

Hat alsó tagozatos osztályból, mintegy 120 kecskeméti diáknak tartott előadást a bűnmegelőzési szakelőadó.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy 2017. szeptember 23-án a biztonságos iskolakezdést célzó foglalkozásokat tartott a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola alsó tagozatos diákjai számára. A programon 6 alsó tagozatos osztályból, mintegy 120 diák vett részt.

Az iskola rendőrétől a prevenciós órák keretében a tanulók hasznos információkat kaptak a biztonságos gyalogos- és kerékpáros-közlekedéssel kapcsolatban. A rendőrnő megismertette a gyermekekkel a különböző veszélyhelyzetek esetén az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeit. Szituációs játékok segítségével tudatosította a kisdiákokban az iskolai és iskolán kívüli magatartási szabályok betartásának fontosságát. Mindenekelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben kellemetlenség, bántalmazás éri őket, vagy társukat, fontos, hogy azt elmondják szüleiknek, tanáraiknak vagy egy felnőttnek, akik valóban tudnak segíteni a problémák megoldásában.

Tanácsok az iskolakezdéssel kapcsolatban:

  • A gyermekek a közterületen legyenek mindig óvatosak az idegenekkel, ne szálljanak be ismeretlen autójába, ne engedjenek idegent az otthonukba!
  • Ősszel korábban sötétedik, ezért – lehetőség szerint – este ne tartózkodjon a gyermek egyedül az utcán, ne közlekedjen rosszul megvilágított közterületen.
  • Értékes műszaki cikkeket, mobiltelefont, nagyobb pénzösszeget ne vigyen magával az iskolába!
  • A kerékpárt minden esetben az iskolai kerékpártárolóban, lezárt állapotban helyezzen el! Regisztrálja kerékpárját a BikeSafe internetes oldalon!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)