Kezdőlap Kultúra Újabb nagyszabású rendezvények a Wojtyla Ház programkínálatában

Újabb nagyszabású rendezvények a Wojtyla Ház programkínálatában

A Gong Rádióban ismertette a Wojtyla Barátság Központ közeljövőbeli eseményeit Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója. Az őszi rendezvények közül kiemelkedik a „Koncert a szegényekért” jótékonysági hangverseny, valamint a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc kápolna felszentelésének 10. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat. 

Az alapító-igazgató egyebek mellett hangsúlyozta a mikrofon előtt:

A rendezvények sorát szeptember 29-én, pénteken 18 órakor jótékonysági koncert nyitja a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára, melynek helyszíne a Barátok temploma. A Kecskeméti Városi Fúvószenekar játszik Kuna Lajos vezényletével, Beke Márk ifjú harsonás szólót ad elő, továbbá a Gregus Tárogató Együttes is fellép Szabó Sándor vezetésével. Belépőt 1000 forintért, támogatójegyeket 5000, illetve 10000 forintos egységáron lehet vásárolni a Wojtyla Házban az Egressy utca 5/b. szám alatt, illetve a koncert estéjén a helyszínen. A szervezők előre is hálás szívvel, tisztelettel köszönik a támogató megjelenést, és mindazok nemes szándékát, akik az esemény helyszínén, illetőleg banki átutalással a jegyárakat meghaladó összeggel járulnak hozzá a népkonyha ember- és lélekmentő missziójának folytatásához – hangoztatta Farkas P. József.

Szeptember 30-án, szombaton délelőtt 10 és 12 óra között állatszentelésre várják az érdeklődőket és házi kedvenceiket a műkerti templom előtti téren. A programhoz a Vadaskert is csatlakozik olyképpen, hogy különleges állatokat hoznak a helyszínre, illetve papi áldásban részesülnek az állatkert „otthon maradott” lakói.

Október 1-jén, vasárnap 16 órakor szentmisére várják a híveket, érdeklődőket az Assisi Szent Ferenc kápolnában.

Október 2-án, hétfőn délelőtt a templomban vetítéssel egybekötött előadáson ismerkedhetnek meg az óvodások Assisi Szent Ferenc, a kápolna védőszentje életével, utána agapéra – szeretetvendégségre – kerül sor a hívek jóvoltából.

Október 3-án, kedden általános iskolásokat várnak ugyanígy a helyszínre, akikkel hasonlóképp megismertetik a névadó életét, majd ismét szeretetvendégség fogadja az érdeklődőket.

Október 4-én, szerdán 15 órai kezdettel a Sasfészek Étterem melletti Mária úton elhelyezett, a Porta Egyesület által frissen felújíttatott Krisztus-keresztet szenteli fel dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke a KEFAG Zrt. területén. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezt követően 17 órakor templombúcsú veszi kezdetét az Assisi Szent Ferenc kápolnában a szakrális épület névadója, védőszentje tiszteletére. Az eseményen – a búcsúi szentmise keretében – terményáldásra is sor kerül. A Bács-Zöldért Zrt. által kiállított zöldségeket, gyümölcsöket dr. Bábel Balázs áldja meg.

Emellett felolvassák azok neveit, akik valamilyen formában hozzájárultak a kápolna létrejöttéhez, azonban nem lehetnek már közöttünk.

– Az építtetők képes prezentáció keretében jelenítik meg a kápolna létrejöttének csodáját; vagyis hogy Isten segítségével és az alapítói közösség egyöntetű lelkesedésével, buzgalmával miként lett egy megvalósíthatatlannak tűnő álomból – reménytelenséget szító ellenszélben – közadakozás jóvoltából valóságos templom – fogalmazott a Gong Rádió vendége.

A búcsú programját legvégül a hívek által szervírozott szeretetvendégség teszi teljessé – nyilatkozta Farkas P. József.

(Fotók: Tódor Norbert)