Kezdőlap Kecskemét Múzeumok őszén az oktatásért

Múzeumok őszén az oktatásért

Helyi múzeumpedagógiai évnyitót tartottak a kecskeméti pedagógusok számára Merinu Éva múzeumpedagógus, koordinátor szervezésében 2017. október 9-én hétfőn a Bozsó Gyűjteményben.

A rendezvény a szentendrei székhelyű Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK), a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Bozsó Gyűjtemény együttműködése révén,  a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében valósult meg.

A vendégeket a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátoraLoránd Klára köszöntötte, majd a MOKK koordinátora ismertette a pedagógusokkal a projektben rejlő, és az iskolák számára hasznosítható lehetőségeket. Ezt követően bemutatta a MOKK Múzeumi a’ la carte felületét, amely segítséget nyújt a pedagógusoknak az iskolai oktatást kiegészítő, illetve szabadidős foglalkozások hasznos eltöltésére a múzeumok kiállítási és múzeumpedagógiai kínálatának felsorakoztatásával.

A program során a vendégek kedvükre csemegézhettek Kecskemét és Kiskunfélegyháza közgyűjteményeinek múzeumi óráiból, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásaiból, amelyeket vetítettképes előadással prezentáltak az intézmények múzeumpedagógusai.

A rendezvény záró akkordjaként Kovács Ágnes, a vendégfogadó intézmény múzeumpedagógusa élesben mutatta be „Az okos leány” című foglalkozását, majd végigvezette az érdeklődőket Barabás Márton képzőművész nemrégen nyílott „Hangszerszobrok” című kiállításában.

(Fotók: Kis Zoltán)