Kezdőlap Zenei élet Bon-Bon: Bé oldal

Bon-Bon: Bé oldal

Hat év szünet után 2017. októberében jelent meg az idén már huszonkét éves Bon-Bon vadonatúj albuma, a Bé oldal. A több arany- és platinalemezzel is büszkélkedő zenekar összesem 12 magyar és 2 angol nyelvű újdonságot vett fel a lemezre.

A húszegynéhány évnél fiatalabbaknak már érdemes elmagyarázni, hogy mit takar az új Bon-Bon lemez címe: a B oldal a 45-ös fordulatszámú vinyl kislemezek – az úgynevezett SP-k másik oldalát jelentette; oda került az aktuális nagy sláger mellé a tölteléknek szánt, eleve leírt dal. Na, hát ehhez képest egyáltalán nem lett Bé oldalas az új Bon-Bon lemez: a Bé oldal! Remek bulizós hangulatú, sláger várományos funkys dalokkal teli, táncos CD született.

A hangulat sok esetben visszarepít a hetvenes-nyolcvanas évekbe – akár a hangszerelést és a hozzá járuló technikai trükköket – például a gitár-gégecső hatást, akár a tempót figyeljük meg. Viszont az effektezés és a szintetizátorok használata a ma korszerű popzenéjébe menti át ezt a kellemes hangulatot. Szolnoki Péter jellegzetes énekhangján ezúttal is friss, modern dallamok szólalnak meg, ami tökéletesen megmutatja, hogy az együttes még huszonkét év után is meg tud újulni. A végeredmény ezáltal megint egy izgalmas, fülbemászó Bob-Bon lemez lett; melyen a tizennégy dal között két angol nyelvű is helyet kapott.

 

Az albumon szerepel a szeptemberben bemutatott „Itt minden a régi” című dal, melyhez a magyar sztárvilág kiválóságait felvonultató videoklip is készült. De a sok slágergyanús felvétel között a húzószám mégis inkább a nyitószám: „A Holnap még várhat” lehet. A megszokott pörgős, bulizós felvételek mellett a Bé oldalon a Bon-Bon egy-két dal erejéig azért az érzelmesebb oldalát is megmutatja.

 

Komlós József JR