Kezdőlap Sport Elvitte a 3 pontot a Dunakeszi

Elvitte a 3 pontot a Dunakeszi

Továbbra sem találja önmagát a Scoregoal, teljesen megérdemelten vitte el a pontokat Kecskemétről a Dunakeszi Kinizsi Futsal csapata.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Dunakeszi Kinizsi Futsal : 3-6 (0-3)

Hétfő este mintegy 200 fő szurkoló előtt kezdődött meg az NB II Keleti csoport rangadója, ahol az első percektől kezdődően magához vette az irányítást a hazai csapat, ám labdajáratásuk csak mezőnyfölényben és néhány szórványos kapura lövésben mutatkozott be. A Kinizsi Bita és Szente vezérletével rutinosan visszaálltak és lassították a játékot, hogy a szilárd védekezésből egy –egy kecskeméti hibát követően óriási sebességgel érjék el a hazaiak kapuját. És ez eredményre is vezetett: a 11. percben nagyszerű keresztpasszt követően Somorjai érkezett jó ütemben a kapu elé, és nem volt nehéz dolga az elvetődő Peltzer mellett a kapuba lőni. (0-1) Az „Oroszlánosok” próbálták fokozni az előre játékukat, ám egy-két szép megmozdulásból fakadó lövésüket Borsi Dávid védte magabiztosan. És ahogy lenni szokott az íratlan nagy futball törvényben, jött az újabb gyors Keszi gól a semmiből, Szente volt eredményes. (0-2) Ez már megfogta a hazai alakulatot, ami az egyik oldalon kimarad, az a másikon bement, a félidő végén Gémesi lőtte ki szépen a hosszút, és így máris 0-3-ra alakult az eredmény.

A második etapra újult erővel érkezett ki a hírös városi legények, de ezen az estén semmi sem akart összejönni, Ferenczi bombázta telibe a felső lécet, majd az ellentámadásból Makk Levente volt eredményes, elmenni látszott a mérkőzés. (0-4) A 30. percben futsal pályán ritkán látható gólt szerzett Somorjai, a félpályánál szabadrúgáshoz jutott a Keszi, és bődületes erővel vágta a felsőléc alá (0-5). Hogy a nagyobb zakót elkerüljék a hazaiak Gavula gondoskodott, Marsa szépségdíjas keresztpasszát lőtte kapuba (1-5). És mintha valami gát áttört volna a hazaiknál ezzel a góllal, 1 percen belül Ferenczi bombázott a Keszi kapujába. (2-5) Tűzbe jött a hazai publikum, a hazaiak feladva védekezésüket, óriási elánnal mentek neki az utolsó 4 percnek, és próbálkozásaikat siker koronázta, Gomez a kapufánál egy meglőtt labdát pofozott be a meglepett hálóőr mellett. (3-5) Azonban hiába a nagy rohanás, hiába az utolsó erőtartalékok, a megnyílt védősorban Gémesi cikázott végig a 39. percben és egy szépségdíjas emeléssel pontot tett a meccs végére. (3-6)

Újra bebizonyosodott, hogy 5 perc jó játékkal nem lehet mérkőzéseket nyerni, hiába próbálkozott a Scoregoal a mai este a Dunakeszi volt.

Góllövők: Gavula (1), Ferenczi (1), Gomez (1)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző: „Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után… az első félidőben próbáltunk játszani, helyzeteink voltak, és mégis a Kinizsi lőtte a gólokat. Az ellenfelünk nagyon rutinosan, taktikusan hozta le a mérkőzésen ezen szakaszát. A második félidőben újra a semmiből kaptunk gólokat, és hiába volt jó 5 percünk, ez kevésnek bizonyult. Teljesen megérdemelten vitték el tőlünk a pontokat, jövő héten a listavezető Csengerhez látogatunk, változtatni kell, és győzni, nehéz lesz, de nem lehetetlen!”