Kezdőlap Sport FEI Lovastorna Világkupa- Bence Balázs a harmadik

FEI Lovastorna Világkupa- Bence Balázs a harmadik

Csütörtökön este tartották a FEI Lovastorna Világkupa első versenynapját Madridban, melyen magyar versenyzőnk, Bence Balázs immár harmadjára vett részt. Balázs ezen a versenyen nem a saját lovával indult, mégis remekül helyt állt: a harmadik helyen zárta a napot.
Hátrányos helyzetből indult, és gyönyörű helyen zárt Bence Balázs a Madridban megrendezett FEI Lovastorna Világkupán csütörtökön. Balázs egyedüli magyar indulóként jól felkészülten és precízen mutatta be a 20 másodperccel meghosszabbított kűrjét. Bence Balázs nem saját lovával, hanem egy olasz hátassal indult neki a versenynek. A 6 induló közül az ötödik és hatodik helyen is az USA egy-egy versenyzője állt, negyedik lett az olasz Bortoletto Francesco, aki a zsűritől 8,067 pontot kapott. A harmadik helyen álló Bence Balázs 8,191-mas összpontszámmal érte el helyezését, őt a német Jannik Heiland előzte meg 8,667 ponttal, az első pedig a svájci Lukas Heppler, hiszen a zsűritől ő kapta a
legtöbb, 8,688 pontot.
Páska Ildikó a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának elnöke megkeresésünkre elmondta, mivel a lovastorna nem olimpiai sportág, ezért egy versenyzőnek egy ilyen világkupa jelentheti a legnagyobb kihívást, ahol Balázs remekül vette az akadályokat. Balázs eddig minden versenyén bemutatta a már védjegyévé vált kézenállást a különleges lótusz lábtartással, amit a bírók és a közönség is nagyon értékelnek. A világversenyeken való részvétel mindenki számára megmutatja a magyar lovastorna folyamatos fejlődését, hiszen versenyzőink egyre eredményesebben zárják ezeket a rangos megmérettetéseket. Szakágunkban évről évre egyre kiemelkedőbb nemzetközi eredmények születnek
párosban, és csapatban egyaránt. Bence Balázs Világkupa sorozatba való bejutása ezt koronázza meg, példaképe sok felnövekvő gyermeknek.

A FEI Lovastorna Világkupa döntőn a magyar versenyző hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221
Budapest, 2017. november 24.