Kezdőlap Zenei élet Jolly Jackers: Blood, Sweat and Beer

Jolly Jackers: Blood, Sweat and Beer

A punkosan kemény és gyors gitárhangzással felturbózott, ír kocsma-rockot játszó banda négy éve folyamatosan jelen van a hazai és külföldi fesztiválokon egyaránt – nemrégiben pedig megjelent a Jolly Jackers új albuma.

A fiatal dunaújvárosi – saját egyedi meghatározásuk szerint kelta punkot játszó – zenekar már a harmadik lemezével jelentkezik. A hat fős banda 2013 óta járja az ország klubjait és fesztiváljait, 2015 óta pedig egyre több külföldi felkérésnek is eleget tesznek.

Első kislemezük 2014-ben Call the Captain címmel jelent meg, majd ezt követte 2015-ben első nagylemezük a Sobriety.  2017-ben pedig a Tom-Tom Records gondozásában jelent meg a Blood, Sweat and Beer című nagylemezük.  Az új lemezanyagot nem csak itthon, de nemzetközi turné keretei között is bemutatják a közönségnek: Svájcban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában és Horvátországban.

Bár az új lemez hangzása hű maradt az elődjeiéhez, mégis olyan ötleteket tettek a srácok a dalokba, amelyeknek köszönhetően szinte mindenkit talál bennük valamit, legyen az poposabb dallam, markáns gitártéma, keményebb hangzás vagy autentikus, folkosabb zene.

Kemény beindulás, tempós, punkos gitárhangzás teszi szokatlanná és érdekessé a kelta népzenei hatású anyagot. Ettől aztán nem is kicsit őrülten hat a produkció, mely felpörgeti és magával ragadja a hallgatót is.

„A korábbi számokhoz képest sokkal több teret engedtünk a szólógitárnak, a dobnak és új elemként az ütős hangszereknek is. Átgondoltabb, érettebb hozzáállás jellemezte a brigádot, amikor a dalokat írtuk, de a szólóhangszerek is sokkal izgalmasabb fuvola/furulya, illetve hegedűszólamokat kaptak.

A dalszövegek továbbra is történeteket mesélnek el, ismét izgalmas témákat ölelnek fel és a férfi vokálokon kívül a lányok hangja is többször megjelenik.” – mondta Faragó István Sztivi, a Jolly Jackers énekes-gitárosa.