Kezdőlap Zenei élet Koncz Zsuzsa: Aréna koncert 2017 – DVD

Koncz Zsuzsa: Aréna koncert 2017 – DVD

Koncz Zsuzsa koncertjeit mindig és mindenhol teltház és páratlan érdeklődés kíséri. Legutóbb 2017. március 11-én lépett fel Magyarország legnagyobb színpadán. Lenyűgöző vitalitását, közvetlen báját, magával ragadó kifejezőképességét mostantól otthonunkban is megcsodálhatjuk: a szuperkoncertről a Hungaroton gondozásában jelent meg kiváló hang- és képminőségű DVD. Aki pedig személyesebbé szeretné tenni az új megjelenést, annak november 26.-án, vasárnap 14 és 15 óra között a Libri Mammut Könyvesboltban (1024 Budapest, Lövőház u. 2–6.) aművésznő dedikálja is legújabb DVD-jét.

Koncz Zsuzsának 98 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből 40 – olykor többször, több változatban is kiadott – album. Ezzel párhuzamosan több mint nyolcvan kislemeze (és maxi-CD-je) jelent meg Magyarországon, valamint külföldön, Ausztriában, Franciaországban, Jugoszláviában, Nyugat-és Kelet-Németországban, továbbá az egykori Szovjetunióban. Az Erkel színházi és Budapest Sportcsarnokbeli koncertjeiről fél tucat DVD készült. Diszkgráfiája szerint több mint négyszázötven hazai és külföldi hanghordozó őrzi dalait.

A sor egy újabb emlékezetes darabbal bővült: Koncz Zsuzsa elsöprő erejű idei Aréna-koncertje már DVD-n is látható.

Generációkon átívelő egyedülálló életműve, mindenki által ismert és dúdolt dalai jellemzik az igazán hiteles művésznőt. Ő talán az egyetlen olyan magyar poplegenda, aki 11 alkalommal megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát.

„Jó, legyen újra Aréna!” – adta ki a várva várt jelszót Koncz Zsuzsa már a rekordgyorsasággal platinalemezzé vált Vadvilág albumának készítése közben. „A helyszín, az Aréna páratlan erőtér, elképesztő méreteivel fantasztikus lehetőség a személyes találkozásra, együttlétre, gondolataink és érzelmeink összekapcsolására. Legutóbb, attól a hihetetlenül zsúfolt teltháztól én olyan életre szóló élményt kaptam, amely még ma is erőt ad. Hát ezért lett újra Aréna! A most megjelent, legújabb DVD márciusi Arénabeli koncertem – egy gyorsan múló pillanat – rögzített változata. Dokumentuma egy emlékezetes estének, hogy ne csak az emlékezetünkben, hanem kézzel foghatóan is megmaradjon mindannyiunk számára…”

Koncz Zsuzsa minden idegszálával, alapos munkával tehát már előző év nyara óta a nagykoncertre készült. Itt mutatkozott be az új lemez, de a DVD-n olyan régi nagy kedvenceket is hallhatunk – még nem látott színpadi technikával, hangeffektusokkal –, melyektől Koncz Zsuzsa ünnepelt, rajongott sztár és közvetlen, őszinte előadó lett. A páratlan erejű koncert és a DVD egyik legmeghatóbb pillanata, amikor a művésznő a nagy alkotótársak emlékét megidézve a közönségnek különleges és felejthetetlen élményt szerzett.

„A most megjelent, legújabb DVD márciusi Aréna-beli koncertem – egy gyorsan múló pillanat – rögzített változata. Dokumentuma egy emlékezetes estének, hogy ne csak az emlékezetünkben, hanem kézzel foghatóan is megmaradjon mindannyiunk számára. Az új DVD nem titkolt célja, hogy akik jelen voltak, újra átéljék, akik pedig most látják először, részesei lehessenek egy felejthetetlen estének, melynek lendülete, hangulata magával ragadó élmény volt a magam számára is. Kivételes pillanatai ezek egy előadó életének, egyben erős pillérei egy pályának, ezért is öröm, hogy sikerült létrehoznunk a DVD-t. Köszönet mindenkinek, aki ebben segítségünkre volt Remélem, örömteli perceket szerez a DVD mindazoknak, akik ott voltak, és talán kárpótolja azokat, akik nem lehettek jelen. Szeretettel és örömmel ajánlom Mindnyájatoknak!”!” – vallotta a művésznő.

„Mindig öröm és megtiszteltetés Koncz Zsuzsával együtt dolgozni,” – jelentette ki a Hungaroton kiadóigazgatója, Reisz Ildikó. „De ez a DVD most egészen különleges kiadvány mind művészi, mind technikai szempontból, és biztos vagyok benne, hogy az otthoni nézőknek ugyanolyan varázslatos élményt fog szerezni, mint a koncert szerencsés résztvevőinek.”