Kezdőlap Sport A legjobb 16 közé lőtte magát a Scoregoal a Magyar Kupában

A legjobb 16 közé lőtte magát a Scoregoal a Magyar Kupában

A csütörtök késő esti idegenbeli derbin magabiztos játékkal sikerült feltörni a sziklaszilárd váci védelmet és 4 góllal megterhelve a hazaiak kapuját a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutottak a kecskeméti futsalosok.

Vác Futsal Se – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 1-4 (1-2)

Jól kezdődött a mérkőzés a hírös városi legényeknek, előbb Marsa perdített kapu mellé, majd Gomez lövése kerülte el centikkel a váciak kapuját. A gyors, sokszor egyérintős játék ritmusát nehezen vette fel a hazaiak játékosai, inkább berendezkedtek egy igen tömör védőfalba, és onnan próbáltak kontrákkal operálni, egyelőre nem sok sikerrel. A 11. percben aztán megtört a jég, szép játék után Marsa vitte keresztbe a kapu előtt a labdát, és lövése most már nem tévesztett, a kapu baloldalában kötött ki a játékszer. (0-1). A továbbiakban óriási taktikai harc alakult ki a mezőnyben, sok szabálytalansággal fűszerezve, amiből a kecskemétiek jöttek ki rosszabbul, a 17. percre ki is jött a 6 hiba, így a váciak lőhettek 10 kisbüntetőt, és Hegyvári nem is hibázott, ezzel egalizálta a mérkőzést. A kecskeméti legények nem törtek össze a bekapott gól miatt, sőt még a félidő vége előtt további ziccereket alakítottak ki a váci kapu előtt, amiből az etap vége előtt 16 másodperccel egy gyönyörű Móra-Marsa összjáték után újfent Marsa volt eredményes. (1-2)

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, óriási taktikai harc a pályán, váci kontrák és kecskeméti mezőnyfölény. A 22. percben szabadrúgáshoz jutott 8 méterre a hírös városi csapat és Móra helyezett lövésébe ugyan belenyúlt a hazaiak hálóőre, de kivédeni már nem tudta azt. (1-3) A váci részről elmenni látszott a meccs, ezért kicsit bátrabban próbáltak kijönni saját térfelükről, ami 2 ziccerben is megmutatkozott, ám Peltzer szíve a helyén volt, gyönyörű védéseket mutatott be a legjobb pillanatokban. Sőt… a hazaiak kijöttek az 5 a 4 elleni játékra, de ma este ebből a formációból sem termett sok babér a hétfőn még Kinizsi ellen győzedelmeskedő váciaknak. A vége előtt 3 másodperccel pontot tettek a kecskeméti futsalosok a kupameccsre, egy kapu előtti kavarodást követően Gomez pöccintette el a labdát a kapu felett, ami Mórát találta meg, és ő nem tévesztett, kialakítva az 1-4-es végeredményt!

Hétfő este már újabb próbatétel következik a Scoregoalnak, a bajnokságban fogadják hazai környezetben a Gyöngyös csapatát!

Góllövők: Marsa (2), Móra (2)

Koós Károly megbízott edző: „Gratulálok a fiúknak, csapatként küzdöttek és érték el a továbbjutást. Talán ez izgalmasabb mérkőzés volt, mint a múlt pénteki gödöllői bajnoki meccs, de abban hasonlított a két mérkőzés, hogy ma este is sok helyzetet kihagytunk. Edzőként szeretnék egy hasonló kaliberű csapatot kapni a sorsoláson, és menni még egy kört! De most a legfontosabb, hogy készüljünk a Gyöngyös elleni hazai bajnoki mérkőzésre, remélem az elmúlt győzelmek erőt adnak erre a srácoknak!”