Kezdőlap Események Átható szeretet és öröm, amelyből egész évben erőt lehet meríteni- Falukarácsony Lakiteleken

Átható szeretet és öröm, amelyből egész évben erőt lehet meríteni- Falukarácsony Lakiteleken

A tavalyi év végén is megrendezésre került, a hagyományos lakiteleki falukarácsony, melyet sok éve mindig karácsonyt, szentestét megelőző hétvégén tartják meg. Példaértékűnek számít, hogy a rendezvényen fellépők, egy kivételével mind lakitelekiek, ezzel is meghittebbé, családiasabbá téve az ünnepséget. Kiss Anita polgármester asszony mesélt az eseményről bővebben:

„A falukarácsony ünnepséget minden évben megrendezzük. A művelődési ház ad otthont ennek a csodálatos, szeretettel teli rendezvénynek. A nagy érdeklődésre tekintettel, az előterébe kivetítőn is láthatóak voltak a színházteremben zajló előadások.

A műsort helyi közösségek, csoportok adták elő, számuk nagy örömünkre évről évre növekszik. Látható volt a tavaly megalakult Arabeszk Tánc és Mazsorett színvonalas műsora, vagy említhetném a Nyugdíjas klub rövidke színdarabját, vagy a Nagymamák táncát is, de mindegyik produkció rendkívül szórakoztató volt. Az utolsó előadás a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak karácsonyi éneke volt.

A rendezvény végén került sor a tombolatárgyak sorsolására, melyeket a településen tevékenykedő vállalkozások ajánlottak fel. A bevételből pedig a rászoruló családoknak csomagokat készítettünk, melyeket már ki is szállítottunk.

Az esemény megkoronázása a falu tortája volt, melyet Laki-Konyha Nonprofit Kft. ügyvezetője Illésné Kissebestyén Annamária és kolléganője Kiss Erika készített. A tortából mindenki egy-egy szelettel lett megkínálva. Az aulát a falukarácsonyfa ékesítette, amelyet az adventi hétvégéken díszítettünk fel, a kézimunka szakkör által készített kézműves, horgolt díszekkel.

Nagyon kellemes, jó hangulatot adó rendezvényt sikerült az idei évre összehozni, áthatotta a szeretet, az öröm és ebből tényleg lehetett erőt meríteni az elkövetkező évre.