Kezdőlap Közlekedés BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos sérüléssel járó és 3 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas járművezetés gyanúja miatt 14 sofőrt állítottak elő a járőrök vér-vizelet mintavételre.

Az 5203-as számú úton közlekedett Szabadszállás felől Izsák irányába 2018. január 28-án 20 óra 45 perc körül egy 42 éves fülöpszállási lakos az általa vezetett Ford Mondeo típusú személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint az út 46.221-es méterénél árokba hajtott, ahol egy fának ütközött. A baleset következtében a férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a helyszínen alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!