Kezdőlap Sport Davis Kupa – Fucsovics Márton: még nem gondolok Goffinre

Davis Kupa – Fucsovics Márton: még nem gondolok Goffinre

 

Egyelőre csak a megfelelő felkészülésre összpontosít Fucsovics Márton, a hétvégi Belgium-Magyarország Davis Kupa-nyolcaddöntőre készülő magyarok legjobbja.

Az Australian Open-nyolcaddöntőben a későbbi bajnok Roger Federerrel szemben alulmaradt játékos a korábbi tervekkel ellentétben már kedden csatlakozott a válogatotthoz Liege-ben.

„Jobbnak gondoltuk, ha nem kell ma hajnali háromkor felkelnem, hogy elérjem a hatórás gépet. Tegnap éjfélre értem ide, így tudtam egy jót aludni” – nyilatkozta a délelőtti edzés után a világranglista 63. helyezettje a szövetség honlapján. „Sokkal jobban van a lábujj közti fertőzésem, de ma még kivágott cipőben edzettem. Kicsit aggódom a hétvége miatt, de remélem, addigra százszázalékos lesz a lábam” – tette hozzá.

A 25 éves Fucsovics elmondta, két órát edzett Balázs Attilával, tetszik neki a borítás, lassú a pálya, nehezek a labdák, ami kedvezhet a játékának. „Szép az egész csarnok, remélem, sokan eljönnek szurkolni nekünk” – jelentette ki.

Ami az ellenfelet illeti, közölte, egyelőre nem foglalkozik az ATP-rangsorban hetedik David Goffin elleni meccsel:
„Még nem gondolok a Goffin elleni mérkőzésre. Pénteken valószínűleg Ruben Bemelmansszal fogok játszani, aki balkezes, sokszor találkoztam vele, és vertem már meg. Egyelőre csak arra a meccsre összpontosítok. Szeretem a második meccset játszani, úgyhogy örülnék, ha pénteken a belgák első játékosa kezdene” – árulta el.

Köves Gábor kapitány Fucsovics Mártonnal, Balázs Attilával, Piros Zsomborral, Borsos Gáborral és Valkusz Mátéval utazott el Liege-be. A párharcnak a Country Hall ad otthont, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A belgáknál David Goffin, Ruben Bemelmans, Julien Cagnina és Joris De Loore tagja a csapatnak. A sorsolásra csütörtökön délben kerül sor.

A magyar válogatott 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

MTI 2018. január 31., szerda