Kezdőlap Sport Marad a Hufnágel, Ilyés páros 2018-ban is

Marad a Hufnágel, Ilyés páros 2018-ban is

MKKSZ

Együtt marad a Hufnágel, Ilyés páros

A magyar válogatottban férfi K-2 1000 méteren az elmúlt években az egyetlen fix pont Hufnágel Tibor. A kiváló vezérevezős jó párost alkotott már Ceiner Benjáminnal, Kökény Rolanddal és Dombvári Bencével is. Tavaly Ilyés Róberttel ült össze és a duó rögtön az első évben negyedik lett a világbajnokságon, így eldöntötték, hogy ennek a szezonnak is együtt futnak neki.  

A tavalyi csehországi világbajnokságon az egyik legnehezbb olimpiai számban, K-2 1000 méteren nem sokkal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert. Felmerült a kérdés, hogy vajon Hufnágel az idén összeül-e ismét régi párjával, az eltiltásából visszatérő Dombvári Bencével. Főleg azok után, hogy Dombvári az új olimpiai számnak számító 500 négyesbe nem tud beülni, mivel még nem jár le az eltiltása az első rangsoroló versenyre, így azon nem tud elindulni. Az 1000 egyes és páros azonban opció lehetne számára.

Tóth László, Hufnágelék edzője azonban elárulta: úgy döntöttek, hogy az idén is együtt marad a Hufnágel, Ilyés páros. „Egyelőre maradunk abban a felállásban, mint tavaly, ugyanis csak egy kevéssel maradtak le a srácok a dobogóról a világbajnokságon, így nem látjuk értelmét a váltásnak.”

Hufnágel Tibor is megerősítette, hogy nem tér vissza korábbi partneréhez. „Robival és az edzőinkkel úgy állapítottuk meg, hogy az első közös évben egy világbajnoki negyedik hely jó eredménynek számít, ezért nem fogunk változtatni. Mindketten az 1000 párost tűztük ki magunknak célként az idei évre, megpróbálunk a tavalyinál is jobban szerepelni ebben a számban” – mondta Hufnágel, aki eddig maximálisan elégedett a felkészülésével. „Elkerültek a sérülések és a betegségek, és az időeredményekben is van egy kis javulás a korábbi évekhez képest, szóval alig várom, hogy újra vízre szálljunk.”

A honvédosok két csoportban utaznak ki Dél-Afrikába melegvízi edzőtáborba, Ilyés és Hufnágel a második csoportban, március 4-től 30-ig készül kint, majd miután hazajöttek, Szolnokon folytatják az edzéseket.

Eddig Tatán voltak edzőtáborban, de most kaptak egy hét pihenőt a Honvéd versenyzői, sokan kimentek síelni Ausztriába és Franciaországba, Hufnágel azonban itthon maradt. „Az olimpiáig igyekszem óvni magam minden extrém sporttól” – fogalmazott az Európa-bajnoki ezüstérmes, U23-as világbajnok kajakos.

granit-bank-2.png ahid-2.png mercedes-benz.png nelo.png adidas-2.png plastex-2.png